Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση – ΗΠΑ: Υποχώρησε 6% η δημοτικότητα του Trump, στο 38%

Δημοσκόπηση – ΗΠΑ: Υποχώρησε 6% η δημοτικότητα του Trump, στο 38%
Υποχώρησε έξι μονάδες η δημοτικότητα του Donald Trump
Πτωτικά κινήθηκε η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, καθώς, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των Washington Post/ABC, μεταξύ των Αμερικανών σε ηλικία ψήφου ανέρχεται 38% έναντι 44% τον Ιούνιο.
Η καλή υγεία της αμερικανικής οικονομίας είναι ένα από τα κεντρικά επιχειρήματα της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου, ο οποίος θα επιδιώξει μια δεύτερη τετραετή θητεία το 2020.
«Η οικονομία μας είναι ισχυρή, η χώρα μας είναι ισχυρή, δεν ήμασταν ποτέ σε καλύτερη θέση», υποστήριξε σε βίντεο που μεταδόθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από το Twitter.
Μπορεί το 56% των Αμερικανών να εκτιμούν πως η κατάσταση της οικονομίας είναι «εξαιρετική» ή «καλή», όμως το ποσοστό αυτό είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με εκείνο πριν από ένα χρόνο (65%).
Εξάλλου, 6 στους δέκα Αμερικανούς εκτιμούν πως μια ύφεση είναι «πολύ πιθανή» ή «μάλλον πιθανή» μέσα στο επόμενο έτος.
Η άποψη των Αμερικανών για τον τρόπο με τον οποίο ο Donald Trump διαχειρίζεται τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα είναι ιδιαίτερα σκληρή: μόνο το 35% των Αμερικανών εγκρίνουν τη δράση του, έναντι 56% που την αποδοκιμάζουν.
Άλλος ένας ανησυχητικός αριθμός για τον ένοικο του Λευκού Οίκου: το 43% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η οικονομική και η εμπορική πολιτική του αύξησαν τις πιθανότητες για μια ύφεση το επόμενο έτος (έναντι 16% που πιστεύουν, αντίθετα, ότι απομάκρυναν την προοπτική μιας ύφεσης).
Έξι Αμερικανοί στους δέκα δηλώνουν πως ανησυχούν ότι ο εμπορικός πόλεμος με το Πεκίνο θα αυξήσει τις τιμές των προϊόντων καθημερινής κατανάλωσης για τις οικογένειές τους.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει εδώ και αρκετές εβδομάδες πως οι ανησυχίες για την οικονομία είναι αβάσιμες.
«Δεν βλέπω με κανέναν τρόπο ύφεση» δήλωσε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Steven Mnuchin στο Fox Business, διαβεβαιώνοντας πως ο εμπορικός πόλεμος που διεξάγει ο Donald Trump εναντίον της Κίνας δεν θα έχει «κανέναν αντίκτυπο προς το παρόν» στην οικονομία της μεγαλύτερης δύναμης στον κόσμο.
Η δημοσκόπηση των Washington Post/ABC πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.003 ενηλίκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης