Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σρι Λάνκα: Έφοδος της αστυνομίας σε ύποπτη ισλαμιστική οργάνωση – Νεκροί ο πατέρας και οι αδελφοί του φερόμενου εγκέφαλου των επιθέσεων

Σρι Λάνκα: Έφοδος της αστυνομίας σε ύποπτη ισλαμιστική οργάνωση – Νεκροί ο πατέρας και οι αδελφοί του φερόμενου εγκέφαλου των επιθέσεων
Η έφοδος της αστυνομίας έγινε στη βάση της οργάνωσης στην πόλη της ανατολικής Σρι Λάνκα Κατανκούντι
Έφοδο πραγματοποίησαν σήμερα ένοπλοι αστυνομικοί, οι οποίοι ερεύνησαν το αρχηγείο της ισλαμιστικής οργάνωσης National Thawheed Jammath (NTJ) στη Σρι Λάνκα, η οποία θεωρείται ύποπτη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 250 ανθρώπους την περασμένη Κυριακή.
Η έφοδος, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, έγινε στη βάση της οργάνωσης στην πόλη της ανατολικής Σρι Λάνκα Κατανκούντι, μόλις μια ημέρα αφού η οργάνωση τέθηκε εκτός νόμου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, ο Zahran Hashim, φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων ανήμερα το Πάσχα των Καθολικών, οδήγησε την οργάνωση ή κάποια φράξια της στην εκτέλεση των επιθέσεων στο Κολόμπο και σε μια εκκλησία στην Μπατικαλόα στα ανατολικά της χώρας.
Στο μεταξύ, σκοτώθηκαν ο πατέρας και δύο αδελφοί του εν λόγω υπόπτου ως εγκεφάλου των βομβιστικών επιθέσεων της ημέρας του Πάσχα των καθολικών στη Σρι Λάνκα, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έπεδραμαν στο κρησφύγετό τους πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters αστυνομικές πηγές και ένας συγγενής των καμικάζι βομβιστών.
Πρόκειται για τους Zainee Hashim, Rilwan Hashim και τον πατέρα τους, που ι εικονίζονται σ' ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καλούν σε ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον των «απίστων», οι οποίοι ήταν ανάμεσα στους 15 που σκοτώθηκαν σε σφοδρή μάχη με πυροβόλα όπλα που διεξήχθη την  Παρασκευή 26/4 στην ανατολική ακτή, έγινε γνωστό από τέσσερις αστυνομικές πηγές.
Ο Niyaz Sharif, κουνιάδος του Zahran Hashim δήλωσε στο Reuters ότι το βίντεο δείχνει τους δύο αδελφούς και τον πατέρα τους.
Πάντως, τρεις από τους 15 ανθρώπους που σκοτώθηκαν είναι οι ίδιοι που φαίνονται σε βίντεο χωρίς ημερομηνία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο οποίο συζητούν περί μαρτυρικού θανάτου και καλούν τους ακολούθους τους να σκοτώσουν όλους τους άπιστους, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.
Στο μεταξύ, δεν πραγματοποιήθηκαν λειτουργίες στις εκκλησίες στη Σρι Λάνκα λόγω των φόβων για μια επανάληψη των επιθέσεων την περασμένη Κυριακή που στοίχισε τη ζωή σε 253 ανθρώπους.
Ο αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο, Malcolm Ranjith, χοροστάτησε σε ιδιωτική λειτουργία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης