Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Νέες νίκες κατά του Ισλαμικού Κράτους – Έχουν απομείνει με 1.000 μαχητές

Συρία: Νέες νίκες κατά του Ισλαμικού Κράτους – Έχουν απομείνει με 1.000 μαχητές
Περίπου 200 τζιχαντιστές του ISIS παραδόθηκαν
Λίγο πριν την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία βρίσκονται οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (συμμαχία Κουρδικών και Αραβικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ) καθώς ύστερα από νέες σφοδρές μάχες στην ανατολική Συρία, 200 τζιχαντιστές παραδόθηκαν ενώ εκτιμάται ότι έχουν απομείνει άλλοι 1.000 μαχητές του ISIS.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το Ισλαμικό Κράτος απέχει ελάχιστα από μια ακόμα ήττα στην Μπαγούζ, κατά μήκος της όχθης του Ευφράτη ποταμού, αν και εξακολουθεί να ελέγχει μερικούς απομακρυσμένους θύλακες δυτικότερα.
Η Μπαγούζ αποτελείται από μικρούς οικισμούς και αγροκτήματα και δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με το Ιράκ.
Είναι η τελευταία κατοικημένη περιοχή που ελέγχει ακόμη το Ισλαμικό Κράτος, το τελευταίο οχυρό από την έκταση της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ που είχε κυριεύσει το 2014 πριν ανακηρύξει την ίδρυση του «χαλιφάτου» του.
Πάντως, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ενημέρωσαν ότι θα επιβραδύνουν την επιχείρησή τους, διότι και άλλοι άμαχοι, αν και θεωρούνταν πως είχαν απομακρυνθεί όλοι, είναι παγιδευμένοι στην Μπαγούζ.
«Πριν αρχίσουν οι μάχες, νομίζαμε ότι υπήρχαν 1.000-1.500 τρομοκράτες.
Τις τελευταίες τρεις ημέρες, φυσικά, οι τρομοκράτες υπέστησαν απώλειες, και σήμερα (σ.σ. χθες) περίπου 200 τρομοκράτες παραδόθηκαν, κατά συνέπεια νομίζουμε ότι οι τρομοκράτες που απομένουν μπορεί να είναι περίπου 1.000, κατά προσέγγιση» ανέφερε εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης