Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σημαντική πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2019 - Στις 49,7 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σημαντική πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2019 - Στις 49,7 μονάδες ο PMI
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες του γερμανικού μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα
Σημαντική πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στη Γερμανία για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/2) στοιχεία της Markit, τα οποία αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI συρρικνώθηκε στις 49,7 μονάδες, έναντι 51,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι των αρχικών εκιμήσεων στις 49,9 μονάδες.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης υποχώρησε για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014 κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η ανάπτυξη στο κόστος εισροών διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 μηνών.
Σύμφωνα με τη Markit, η πτώση του δείκτη οφείλεται στον δισταγμό των πελατών, τις εμπορικές εντάσεις και την επιβράδυνση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε οριακή άνοδο, ενώ αντίθετα ο δείκτης που αφορά τις προοπτικές των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες σημείωσε πτώση.
«Χάρη στην ισχυρή άνοδο της παραγωγής καταναλωτικών αγαθών, η συνολική παραγωγή παρέμεινε μόλις εντός της ζώνης ανάπτυξης τον Ιανουάριο, αλλά υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές», σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
Επιπλέον, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα αποθέματα των τελεικών προϊόντων σημείωσαν άνοδο και οι προσδοκίες των επιχειρήσεων προς τη μελλοντική παραγωγή δεν παρουσίασαν αξιοσημείωτη βελτίωση από τα χαμηλά έξι μηνών του περασμένου Οκτωβρίου», πρόσθεσε ο κ. Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης