Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn (Εργατικοί Μ. Βρετανίας): Το θέμα είναι το πότε και όχι το εάν θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης May

tags :
Corbyn (Εργατικοί Μ. Βρετανίας): Το θέμα είναι το πότε και όχι το εάν θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης May
Εάν η May δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής για τη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit είπε ο Corbyn
Την θέση ότι το θέμα είναι το πότε και όχι το εάν θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της συντηρητικής κυβέρνησης της Theresa May διατύπωσε ο ηγέτης των Εργατικών της Μ. Βρετανίας, J. Corbyn.
Σε συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα The Independent ο Corbyn υποστηρίζει πως εάν η May δεν καταφέρει να λάβει τη στήριξη της Βουλής στη συμφωνία που έχει συνάψει με την ΕΕ για το Brexit, τότε θα είναι αναπόφευκτη η πρόταση δυσπιστίας και κατ’επέκταση η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι το θέμα είναι το πότε, όχι το εάν θα καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, και προφανώς θα το κάνουμε όταν η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση θα βρίσκεται στο χαμηλότερό της επίπεδο, που υποπτεύομαι ότι θα είναι αφού χάσει στην ψηφοφορία» είπε ο Corbyn, ο οποίος υποστήριξε πως οι Εργατικοί είναι σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα καθώς έχουν επιλεγεί ήδη οι υποψήφιοι σε όλες τις περιφέρειες.
Σημειώνεται ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2022.
Ο Corbyn ανέφερε ότι εάν προκηρύσσονταν εκλογές και τις κέρδιζε, θα υλοποιούσε την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά θα διαπραγματευόταν διαφορετικούς όρους.
Οι Εργατικοί τάσσονται υπέρ του να διατηρήσει η Μ.Βρετανία  σε ισχύ την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και στενή σχέση με την ενιαία αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης