Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας με το «βλέμμα» στις ΗΠΑ - Στο +0,78% και τις 19.304,84 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας με το «βλέμμα» στις ΗΠΑ - Στο +0,78% και τις 19.304,84 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,26% στις 2.498,29 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (26/12) οι αγορές της Ασίας, με εξαίρεση την περιοχή της Ιαπωνίας, στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump ότι δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη όσον αφορά τη μερική αναστολή λειτουργίας των κυβερνητικών υπηρεσιών της χώρας.
Παράλληλα, η κινητικότητα στις αγορές εκτός Ασίας παραμένει περιορισμένη εν μέσω διακοπών των Χριστουγέννων, την ίδια στιγμή που η Wall Street αναμένεται να καταγράψει τον χειρότερο Δεκέμβριο από τη Μεγάλη Ύφεσξ του 1931.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,78% στις 19.304,84 μονάδες, επιχειρώντας να ανακάμψει από τη σημαντική «βουτιά» της τάξεως του -5% που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Μετά τη χθεσινή πτώση, ο δείκτης βρέθηκε σε bear market, καθώς έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20% σε σύγκριση με τα υψηλά που σημείωσε τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με σημαντικές απώλειες της τάξεως οτυ -1,31% στις 2.028,01 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung να υποχωρεί κατά -1,16%, ενώ παράμοιες απώλειες σημειώνει και ο δείκτης FTSE Straits Times στη Σιγκαπούρη, και συκγκεκριμένα στο -1,29% και τις 3.011,71 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,26% στις 2.498,29 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος υποχώρησε κατά -0,58% στις 7.289,55 μονάδες.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν κατέγραψε απώλειες της τάξεως του -0,50% στις 9.478,99 μονάδες, ενώ οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ και την περιοχή της Ωκεανίας παρέμειναν κλειστοί.
«Τίποτα καινούργιο στην αναστολή λειτουργίας, εκτός του ότι χρειαζόμαστε ασφάλεια στα σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Donald Trump, αναφερόμενος στο ζήτημα των συνόρων μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι «το μόνο πρόβλημα στην οικονομία μας είναι η Fed», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν ατανοούν τις αγορές, δεν καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα των εμπορικών πολέων ή του ισχυρού δολαρίου ή ακόμη και το κλείσιμο του δημοσίου εξαιτίας των Δημοκρατικών, που το έπραξαν λόγω των συνόρων».
Σύμφωνα με τον Stephen Innes της OANDA, «οι υπερμεγέθητες κινήσεις δεν αντικατοπτρίζουν το σημερινό οικονομικό τοπίο των ΗΠΑ, αλλά αυτό φαίνεται να έχει ελάχιστη σημασία, καθώς ο φόβος συνεχίζει να διαπερνά κάθε τσέπη των παγκόσμιων κεφαλαιαγορών».
Μεικτά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις σημαντικές απώλειες που σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχίων για τις προοπτικές της παγκόσμιες οικονομικής ανάπτυξης.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,30% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 50,62 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας κοντά στα 50,47 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή από τον Αύγουστο του 2017.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,54% στα 42,76 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε σημειώσει απώλειες της τάξεως του -6,7% υποχωρώντας στα 42,53 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή από τον Ιούνιο του 2017.
Σύμφωνα με την αναλύτρια της CMC Markets, Margaret Yang, τα 50 δολ. ανά βαρέλι αποτελούν επίπεδο στήριξης για το Brent, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η εμπιστοσύνη της αγοράς πρέπει να αποκατασταθεί για τις τιμές του πετρελαίου», γεγονός που συμπεριλαμβάνει «ανάκαμψη στην αγορά μετοχών ή/και μεγαλύτερη μείωση παραγωγής από τους μεγάλους εξαγωγείς πετρελαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης