Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Ifo: Η αναπτυξιακή «έκρηξη» της γερμανικής οικονομίας τελείωσε - Αναμένεται επιβράδυνση το 2019

Ινστιτούτο Ifo: Η αναπτυξιακή «έκρηξη» της γερμανικής οικονομίας τελείωσε - Αναμένεται επιβράδυνση το 2019
Το Ινστιτούτο Ifo προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας
Τη θέση ότι η γερμανική οικονομία αναμένεται να σημειώσει επιβράδυνση τα επόμενα δύο χρόνια, διατύπωσε το Ινστιτούτο Ifo, μέσω της τριμηνιαίας έκθεσής του που δημοσιεύθηκε σήμερα, προχωρώντας σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών του για τις προοπτικές ανάπτυξης.
Ειδικότερα, οι αναλυτές του Ifo ανέφεραν ότι «η οικονομία στο σύνολό της υποχωρεί χαμηλότερα», ενώ παράλληλα τόνισαν ότι η αναπτυξιακή «έκρηξη της γερμανικής οικονομίας «έχει τελειώσει».
Μάλιστα, οι προβλεπόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το 2019 μειώθηκαν κατά 0,4 και 0,8 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα, στο 1,5% και 1,1%, ενώ ο αντίστοιχος ρυθμός για το 2020 αναθεωρήθηκε στο 1,6% έναντι 1,7% προηγουμένως.
Παράλληλα, ο πληθωρισμός προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 1,9% για το τρέχον έτος, έναντι 1,8% πορηγουμένως, εν μέσω αύξησης του ενεργειακού κόστους και των μισθών.
Οι αναλυτές του Ifo επικαλέστηκαν τις ανησυχίες σχετικά με την αυτοκινητοβιομηχανία και την απώλειες της δυναμικές στις πωλήσεις προς τις χώρες του εξωτερικού, και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ευρώπης.
Νωρίτερα, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι η εγχώρια οικονομία παραμένει σε αναπτυξιακή πορεία χάρη στην έντονη εγχώρια ζήτηση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι προσωρινές επιπτώσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας θα προκαλέσουν επιβράδυνση της ανάκαμψης.
«Οι εμπορικές διαμάχες, οι αναταραχές στις αναδυόμενες αγορές και οι γεωπολιτικές εντάσεις επιβαρύνουν την παγκόσμια οικονομία και αυξάνουν τη γενικότερη αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη», ανφέρει η μηνιαία έκθεση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι «η αναβολή της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου για το Brexit δεν έχει αποτρέψει τον κίνδυνο μίας άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Αντίθετα, τα συμφωνηθέντα μέτρα της κυβέρνηση, όπως είναι η μείωση του φόρου εισοδήματος και η αύξηση των οφελών για τις οικογένειες με παιδιά, θα δώσουν στην οικονομία πρόθετη ώθηση από την αρχή του επόμενου έτους, ανέφερε το Υπουργείο, για να καταλήξει λέγοντας ότι «στο σύνολό της, η γερμανική οικονομία πρέπει να αποδώσει καλά σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης