Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόθεση Khashoggi: Ενημερώνει τους προέδρους επιτροπών και ηγετικά στελέχη της Γερουσίας η CIA

tags :
Υπόθεση Khashoggi: Ενημερώνει τους προέδρους επιτροπών και ηγετικά στελέχη της Γερουσίας η CIA
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών
Προέδρους επιτροπών και ηγετικά στελέχη της Γερουσίας θα ενημερώσει για την υπόθεση Khashoggi η διευθύντρια της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Gina Haspel.
Η Haspel θα παρουσιάσει στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) όλα τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η CIA  για τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου J. Khashoggi.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές ανάμεσα τους και Ρεπουμπλικάνοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απουσία της Haspel από την ενημέρωση της Γερουσίας από στελέχη της κυβέρνησης Trump την περασμένη εβδομάδα για την εν λόγω υπόθεση.
Η CIA θεωρεί ότι τη δολοφονία διέταξε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed din Salman δεδομένου ότι ο Khashoggi είχε επικρίνει έντονα ορισμένες αποφάσεις του πρίγκιπα τα τελευταία χρόνια.
Στην ενημέρωση της 28ης Νοεμβρίου στη Γερουσία, τόσο ο υπουργός Εξωτερικών M. Pompeo όσο και ο υπουργός Άμυνας J. Mattis διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει «καμιά απόδειξη» πως πίσω από τον φόνο του Khashoggi βρίσκεται ο πρίγκιπας διάδοχος, προτρέποντας τους γερουσιαστές να μην λάβουν αποφάσεις που θα πλήξουν τη σχέση των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία ενώ και ο πρόεδρος Trump έχει δηλώσει δημόσια ότι η CIA δεν έχει «βρει τίποτα απόλυτα σίγουρο» σχετικά με την εμπλοκή του πρίγκιπα διαδόχου στη δολοφονία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης