Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτικά ΕΚΤ: Τον Δεκέμβριο 2018 ο τερματισμός του QE παρά τα αδύναμα στοιχεία

tags :
Πρακτικά ΕΚΤ: Τον Δεκέμβριο 2018 ο τερματισμός του QE παρά τα αδύναμα στοιχεία
Παρά την ενίσχυση του ρίσκου για τις προοπτικές της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ στηρίζουν τον σχεδιασμό της κεντρικής τράπεζας
Στον προγραμματισμό για τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) τον Δεκέμβριο του 2019, εμμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου τον Οκτώβριο.
Παρά την ενίσχυση του ρίσκου για τις προοπτικές της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ στηρίζουν τον σχεδιασμό της κεντρικής τράπεζας.
Οι επενδυτές έχουν αμφισβητήσει την αποφασιτικότητα της ΕΚΤ να προχωρήσει σε τερματισμό του QE στα τέλη του έτους και στην αύξηση των επιτοκίων μετά το καλοκαίρι του 2019, λόγω της επιδείνωσης των στοιχείων αλλά και λόγω πιθανής κλιμάκωσης της ιταλικής κρίσης.
Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ αναγνώρισαν τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία, ωστόσο εμμένουν στη μεγάλη εικόνα που είναι η οικονομική ανάπτυξη και η άνοδος του πληθωρισμού.
Όπως αναφέρεται στα πρακτικά, «ήταν σημαντικό να τονιστεί ότι τα εισερχόμενα στοιχεία, αν και κάπως ασθενέστερα από ότι αναμενόταν, παρέμειναν σε γενικές γραμμές συνεπή με τη διαρκή ευρεία ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρωζώνη και τη βαθμιαία άνοδο του πληθωρισμού. 
Όσον αφορά τη μετάδοση της ιταλικής κρίσης, παραμένει περιορισμένη σύμφωνα με την ΕΚΤ, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης