Τελευταία Νέα
Διεθνή

Il Sole 24 Ore: Τα επόμενα βήματα μετά την απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού από την ΕΕ

Il Sole 24 Ore: Τα επόμενα βήματα μετά την απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού από την ΕΕ
Η έκθεση της Κομισιόν για το ιταλικό χρέος θα προωθηθεί στις κυβερνήσεις προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη τεχνική αξιολόγηση εντός δύο εβδομάδων
Τα επόμενα βήματα μετά την απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγράφει η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Η έκθεση της Κομισιόν για το ιταλικό χρέος θα προωθηθεί στις κυβερνήσεις προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη τεχνική αξιολόγηση εντός δύο εβδομάδων.
Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ο αρμόδιος Επίτροπος θα είναι σε θέση να υποβάλει πρόταση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος λόγω χρέους κατά της Ιταλίας.
Στη συνέχεια, Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι σε θέση να ζητήσουν από τη Ρώμη τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ο Επίτροπος Moscovici δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte.
«Η πόρτα στον διάλογο παραμένει ανοικτή.
Όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στην έναρξη της διαδικασίας, τόσο πιο σημαντικό είναι για τις ιταλικές αρχές να υιοθετήσουν μια επικοδομητική συμπεριφορά.
Η Κομισιόν μπορεί να ζητήσει την αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού εντός τριών μηνών από την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης