Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Η μετάβαση προς την πλήρη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα μπορούσε να διαρκέσει έως και το 2022

tags :
Barnier: Η μετάβαση προς την πλήρη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα μπορούσε να διαρκέσει έως και το 2022
Η πρόταση θα κοστίσει δισεκατομμύρια και θα εξοργίσει τους Brexiters
Η μετάβαση προς την πλήρη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να διαρκέσει έως και το 2022.
Αυτό δήλωσε ο κύριος διαπραγματευτής της Ευρώπης για το Brexit, Michel Barnier, αυξάνοντας επί της ουσίας την προοπτική του Ηνωμένου Βασιλείου να παραμείνει υπό τον έλεγχο της ΕΕ μέχρι το τέλος του 2022, μια πρόταση που θα κοστίσει δισεκατομμύρια και θα εξοργίσει τους Brexiters.
Σε μια ειδική συνάντηση με πρεσβευτές από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, ο Barnier συζήτησε από την προοπτική επέκτασης της μετάβασης του Brexit μέχρι το τέλος του 2022.
Η ιδέα του θα επιτρέψει επιπλέον δύο χρόνια για διαπραγμάτευση μιας εμπορικής σχέσης, αλλά σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να ακολουθεί Κανονισμούς της ΕΕ και να πληρώνει στον προϋπολογισμό της χωρίς λόγο για έξι σχεδόν χρόνια μετά την ψηφοφορία του 2016.
Η μεταβατική περίοδος, την οποία η βρετανική κυβέρνηση προτιμά να ονομάσει ως περίοδο εφαρμογής, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ακολουθήσει όλους τους νόμους της ΕΕ και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ενώ δεν θα έχει υπουργούς ή βουλευτές στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης