Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεργασία Soros και Mastercard για χρηματοδότηση μεταναστών και προσφύγων

Συνεργασία Soros και Mastercard για χρηματοδότηση μεταναστών και προσφύγων
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής G. Soros συνεργάζεται με την Mastercard για χρηματοτοδότηση μεταναστών και προσφύγων
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής G. Soros έχει αρνηθεί επανειλημμένα τις φήμες ότι βοηθά στη χρηματοδότηση των μεταναστευτικών καρβανιών από την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα μέσω του Μεξικού με απώτερο σκοπό να φτάσουν στις ΗΠΑ.
Ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς ο ιδρυτής της «Ανοιχτής Κοινωνίας», ο οποίος έχει χρηματοδοτήσει αθρόα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης κατά του D. Trump μέσω του Brett Kavanaugh, συνεργάζεται τώρα με τη Mastercard για να παραδώσει χρήματα (υπό τη μορφή «επενδυτικού κεφαλαίου») σε   πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με το Reuters.
Μέσω της συνεργασίας τους, ο Soros παρέχει αποτελεσματική ανοικτά οικονομική στήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες που επιδιώκουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Η συνεργασία μεταξύ Soros και Mastercard, την οποία καλούν την Humanity Ventures, είναι αποτέλεσμα μιας υπόσχεσης που ο Soros έκανε τον Σεπτέμβριο toy 2018 να δαπανήσει 500 εκατ. δολάρια για να αντιμετωπίσει «τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες».
Σε κοινή τους δήλωση, Soros και Mastercard αναφέρουν ότι τα κυβερνητικά προγράμματα βοήθειας δεν είναι επαρκή για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, υποδηλώνοντας ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να λύσει.
«Οι μετανάστες συχνά εξαναγκάζονται σε ζωές απελπισίας στις κοινότητες υποδοχής τους επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικές, υγειονομικές και κυβερνητικές υπηρεσίες», ανέφερε ο Soros.
«Η δυνητική μας επένδυση σε αυτήν την κοινωνική επιχείρηση, σε συνδυασμό με την ικανότητα Mastercard να δημιουργεί προϊόντα που εξυπηρετούν ευάλωτες κοινότητες, μπορεί να δείξει πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων», πρόσθεσε.
Άμεσα ο Soros σχεδιάζει να δαπανήσει 50 εκατ. δολάρια για να προσφέρει «κλιμακούμενες» λύσεις περίθαλψης και εκπαίδευσης.
Προτίθεται να «επενδύσει» τα χρήματα σε επιχειρήσεις που ιδρύουν μετανάστες.
«Η Humanity Ventures προορίζεται να είναι επικερδής, έτσι ώστε να προσελκύσει τη συμμετοχή και άλλων επιχειρηματιών», ανέφερε ο Soros.
«Ελπίζουμε επίσης να θεσπίσουμε πρότυπα πρακτικής για να διασφαλίσουμε ότι οι επενδύσεις δεν θα εκμεταλλευτούν τις ευάλωτες κοινότητες που σκοπεύουμε να υπηρετήσουμε».
Ο Soros είπε ότι θα προτιμούσε να είναι κερδοφόρα η «Humanity Ventures» για να προσελκύσει «άλλους επιχειρηματίες», αλλά είναι ασαφές το πώς σχεδιάζει να έχει ένα λογικό ποσοστό κέρδους δίνοντας δάνεια χωρίς κινδύνους σε μετανάστες και πρόσφυγες.
Αυτό έρχεται μετά την επιστροφή της  Master Card το 2016 η οποία παραχώρησε προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες σε μετανάστες και πρόσφυγες που ταξίδευαν στην Ευρώπη, κάτι που έκανε η εταιρεία με τη ρητή ευλογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης