Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξάμηνη παράταση για την επιστροφή του δανείου των 900 εκατ. ευρώ της Alitalia, επιδιώκει η ιταλική κυβέρνηση

Εξάμηνη παράταση για την επιστροφή του δανείου των 900 εκατ. ευρώ της Alitalia, επιδιώκει η ιταλική κυβέρνηση
Η προθεσμία για την επιστροφή του συγκεκριμένου ποσού εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου
Μία εξάμηνη παράταση για την αποπληρωμή του δανείου ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ προς την αεροπορική εταιρεία Alitalia σχεδιάζει η ιταλική κυβέρνηση.
Η προθεσμία για την επιστροφή του συγκεκριμένου ποσού εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου ενώ ταυτόχρονα η Ρώμη αναζητά αγοραστή για την εταιρεία, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.       
H Alitalia υπήρξε το σύμβολο της μεταπολεμικής οικονομικής άνθησης της Ιταλίας, αλλά βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και των τρένων μεγάλης ταχύτητας.
Έτσι η Alitalia τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το 2017, αφού οι εργαζόμενοι απέρριψαν σχέδιο διάσωσης.
Ως μέρος της διαδικασίας, η Ρώμη αναζητά έναν αγοραστή, αλλά καθυστέρησε λόγω κυβερνητικής αλλαγής.
Οποιαδήποτε παράταση της προθεσμίας του δανείου - γέφυρας μπορεί να επηρεάσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει ήδη εξετάσει εάν αυτό συνιστά κρατική ενίσχυση.
Εξετάζει επίσης εάν παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ, οι οποίες επιτρέπουν τη χορήγηση δανείων διάσωσης μόνο ως βραχυπρόθεσμο μέτρο έκτακτης ανάγκης.
Από την πλευρά της η Alitalia αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιδιώκουν το 51% της αεροπορικής εταιρείας να εξαγοράσει μία επίσης κρατική επιχείρηση.
Ο Gianfranco Battisti, επικεφαλής των ιταλικών σιδηροδρόμων «Ferrovie dello Stato» (FS), δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 ότι η Alitalia θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για τον κρατικό σιδηροδρομικό όμιλο.
Ωστόσο, ο Battisti είπε την Παρασκευή (5/10/2018) ότι η FS δεν επικεντρώνεται σε «οικονομικές συμμετοχές σε άλλες εταιρείες» αυτή τη στιγμή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης