Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros κατά Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Soros κατά Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγει ο George Soros 
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων προσέφυγε κατά των μέτρων που έλαβε η Βουδαπέστη, το ίδρυμα Open Society (OSF), του πασίγνωστου μεγαλοεπενδυτή George Soros.
Η απόφαση έρχεται μετά την υιοθέτηση, τον περασμένο Ιούνιο, ενός συνόλου νόμων υπό τον τίτλο «Stop Σόρος», που πλήττει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις αρωγής προς τους πρόσφυγες με φόρο 25% επί των εισοδημάτων τους και προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός έτους για παροχή βοήθειας σε παράνομη είσοδο στην Ουγγαρία.
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Viktor Orban παρουσίασε αυτή τη νομοθεσία ως ένα επιπλέον μέτρο κατά της άφιξης αιτούντων άσυλο στη χώρα.
Όμως «δεν υπάρχει παρά ένα πράγμα που η νομοθεσία αυτή θα σταματήσει και αυτό είναι η δημοκρατία», εκτιμά το OSF σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Η οργάνωση αναφέρει πως οι νόμοι αυτοί αντιβαίνουν στις ευρωπαϊκές συνθήκες για την ελευθερία του λόγου και του συνεταιρίζεσθαι και εκθέτουν «στον κίνδυνο ποινικών διώξεων μια ολόκληρη σειρά θεμιτών δραστηριοτήτων».
Το OSF, το οποίο χρηματοδοτεί πολυάριθμες ΜΚΟ στην Ουγγαρία και στον κόσμο, είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο πως μεταφέρει την περιφερειακή έδρα του από τη Βουδαπέστη στο Βερολίνο, καταγγέλλοντας τα «καταπιεστικά» μέτρα που επιβλήθηκαν από τον Viktor Orban.
Υπενθυμίζεται πως, σε μια πρωτοφανή ψηφοφορία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενεργοποίησε στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 το άρθρο 7 που μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις εναντίον της Ουγγαρίας, ιδιαίτερα για προσβολή των αξιών της ΕΕ όσον αφορά τις δημόσιες ελευθερίες και τα δικαιώματα των μεταναστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης