Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εκτοξεύθηκε το Parker Solar Probe της NASA - Θα προσεγγίσει τον Ήλιο το Νοέμβριο

tags :
ΗΠΑ: Εκτοξεύθηκε το Parker Solar Probe της NASA - Θα προσεγγίσει τον Ήλιο το Νοέμβριο
Tο Parker Solar Probe είναι ο  νέος υψηλής τεχνολογίας δορυφόρος, που έχει μέγεθος μικρού αυτοκινήτου
Eκτοξεύθηκε επιτυχώς το Parker Solar Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (ΝΑΣΑ) λίγο μετά τις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, με ένα ισχυρό πύραυλο Delta IV Heavy της United Launch Alliance.
Αυτός ο νέος υψηλής τεχνολογίας δορυφόρος, που έχει μέγεθος μικρού αυτοκινήτου και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο για να τον μελετήσει από την πιο κοντινή απόσταση μέχρι σήμερα, εφόσον όλα πάνε καλά στην πορεία, θα προσεγγίσει τον Ήλιο φέτος το Νοέμβριο.
Μάλιστα, κατά την κοντινότερη προσέγγισή του, το Parker Solar Probe θα πετάξει με ταχύτητα περίπου 700.000 χιλιομέτρων την ώρα μόνο έξι εκατ. χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του Ήλιου, επτά φορές κοντύτερα από κάθε άλλο σκάφος μέχρι σήμερα.
Μέχρι τώρα ρεκόρ κοντινότερης διέλευσης από τον Ήλιο κατέχει το Helios 2, που έφτασε το 1976 σε απόσταση περίπου 43 εκατ. χιλιομέτρων (όταν η μέση απόσταση Γης - Ήλιου είναι 150 εκατ. χλμ.).
Το Solar Parker Probe αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες για να δοθούν απαντήσεις για το στέμμα του Ήλιου που είναι έως 300 φορές πιο καυτό από ό,τι η ορατή επιφάνεια του άστρου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης