Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά 8 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος για τον Ιούλιο 2018 - Στις 50,8 μονάδες ο PMI

Κίνα: Σε χαμηλά 8 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος για τον Ιούλιο 2018 - Στις 50,8 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 25 μηνών
Πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/8) στοιχεία των Caixin και Markit, επιβεβαιώνοντας τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,8 μονάδες, έναντι 51 μονάδων τον Ιούνιο του 2018, γεγονός που αποτέλεσε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών.
Οι υποδείκτες της παραγωγής και των νέων παραγγελιών κατέγραψαν αμφότεροι πτώση τον Ιούλιο, την ίδια στιγμή που οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 25 μηνών.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών αναμένεται να επηρεάσουν τις προοπτικές των εξαγωγών της χώρας.
«Σε γενικές γραμμές, η έρευνε έδειξε μία τάση αποδυνάμωσης για τον μεταποιητικό κλάδο, καθώς οι εξαγωγές οδήγησαν σε πτώση των ευρύτερων επιδόσεων του κλάδου», σχολίασε ο οικονομολόγος του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Τα αντίστοιχα στοιχεία της κυβέρνησης έδειξαν ότι ο δείκτης PMI επηρεάστηκε από τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καταγράφοντας επίσης πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης