Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 η τιμή της πλατίνας, λόγω εμπορικών εντάσεων - Στα 840 δολ. ανά ουγγιά

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 η τιμή της πλατίνας, λόγω εμπορικών εντάσεων - Στα 840 δολ. ανά ουγγιά
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 διολίσθησε αυτή την εβδομάδα η τιμή της πλατίνας
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 διολίσθησε αυτή την εβδομάδα η τιμή της πλατίνας, εν μέσω της εντατικοποίησης των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων, που έχουν προκαλέσει αναταραχή στην αγορά μετάλλων.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας υποχώρησαν κατά 5,2% τη Δευτέρα (2/7/2018), καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά ετών, και έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008.
Η τιμή της πλατίνας ανέκαμψε την Τρίτη, καταγράφοντας άνοδο 4%, ενώ σήμερα υποχωρεί εκ νέου, σημειώνοντας πτώση 0,7% στα 840,3 δολ. ανά ουγγιά.
Η απειλή προστατευτικών πολιτικών έχει τροφοδοτήσει στοιχήματα ότι μια επιβράδυνση στην εμπορική δραστηριότητα θα μπορούσε να διαταράξει την παγκόσμια οικονομία, μειώνοντας την κατανάλωση των εμπορευμάτων.
Η πλατίνα - ένα πολύτιμο μέταλλο που χρησιμοποιείται ευρέως στην αυτοκινητοβιομηχανία - έχει πέσει κατά 18% από το αποκορύφωμά της τον Ιανουάριο.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να βλάψει τη ζήτηση πλατίνας περισσότερο από άλλα μέταλλα, καθώς το 40% περίπου της ζήτησης αφορά τους καταλύτες σε κινητήρες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.
Την ίδια ώρα, οι προσδοκίες ότι τα βενζινοκίνητα και τα υβριδικά οχήματα θα καταστούν πιο δημοφιλή τα επόμενα χρόνια, έχουν ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στην πλατίνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης