Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα χαιρέτισαν οι ηγέτες της ΕΕ

Τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα χαιρέτισαν οι ηγέτες της ΕΕ
Στη συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018 σχετικά με την τελική εκταμίευση της χρηματοδότησης του ESM προς την Ελλάδα αναφέρονται τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ευρωζώνη 
Την ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα χαιρέτισε σήμερα (29/6/2018) η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την Ευρωζώνη.
«Η Σύνοδος Κορυφής για την Ευρωζώνη σημειώνει με ικανοποίηση τη δήλωση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018 σχετικά με την τελική εκταμίευση της χρηματοδότησης του ESM προς την Ελλάδα και σχετικά με μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, με τα οποία ολοκληρώνεται επιτυχώς η χρηματοδοτική συνδρομή προς την Ελλάδα», αναφέρουν τα συμπεράσματα.
Παράλληλα, τα συμπεράσματα αναφέρουν πως η σημερινή Σύνοδος Κορυφής για το ευρώ συμφώνησε ως προς τα εξής:
1. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Συμβούλιο για τη δέσμη τραπεζικών μέτρων θα πρέπει να επιτρέψει στους συννομοθέτες να θεσπίσουν τη δέσμη πριν από το τέλος του έτους, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τη συνολική ισορροπία.
Με τήρηση όλων των στοιχείων του οδικού χάρτη του 2016 στην κατάλληλη ακολουθία, θα πρέπει να αρχίσουν οι εργασίες για οδικό χάρτη για την έναρξη πολιτικών διαπραγματεύσεων σχετικά με το ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης των καταθέσεων.
2. Ο ESM θα παράσχει τον κοινό μηχανισμό ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης (SRF) και θα ενισχυθεί με βάση όλα τα στοιχεία μεταρρύθμισης του ESM όπως ορίζονται στην επιστολή του προέδρου του Eurogroup.
Το Eurogroup θα καθορίσει τους όρους αναφοράς του κοινού μηχανισμού ασφαλείας και θα συμφωνήσει σχετικά με τους όρους λειτουργίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του ESM έως τον Δεκέμβριο του 2018.
3. Επιπλέον, το Eurogroup θα συζητήσει όλα τα σημεία που αναφέρονται στην επιστολή του προέδρου του Eurogroup.
4. Η Σύνοδος Κορυφής για το ευρώ θα επανέλθει στα θέματα αυτά τον Δεκέμβριο του 2018.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης