Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης - Στο +0,50% ο Nikkei στην Ιαπωνία

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης - Στο +0,50% ο Nikkei στην Ιαπωνία
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,26% στις 30.362 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (15/6) οι αγορές της Ασίας, μετά τις απώλειες που σημείωσαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, με τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ να παραμένουν στο επίκεντρο των επενδυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,50% στις 22.852 μονάδες, με τον αγροτικό τομέα και τον τομέα της υγείας να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.
Το αμερικανικό δολάριο συνεχίζει την ανοδική του πορεία έναντι του γεν, και συγκεκριμένα στο +0,18% και τα 110,83 γεν, ενώ οι μετοχές στον τραπεζικό τομέα της Ιαπωνίας κατέγραψαν οριακές απώλειες μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζς της χώρας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως οτυ -0,87% στις 3.017,63 μονάδες, έχοντας πλέον καταγράψει πτώση τις 12 από τις τελευταίες 17 ημέρες.
Σύμφωνα με τον Tai Hui, ο οποίος είναι αναλυτής στην JPMorgan Asset Management, η επιβολή των δασμών από τις ΗΠΑ στα κινεζικά αγαθά «δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς αποτελούσε ένα σύννεφο το οποίο αιωρούταν από τον Μάρτιο».
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,26% στις 30.362 μονάδες, με την μετοχή της Tencent να ενισχύεται κατά +0,58%, ενώ ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα συνεχίζει να βρίσκεται υπό πιέσεις, καθώς έκλεισε στο -0,80% και τις 2.404,04 μονάδες.
Αντίθετα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,29% στις 6.094 μονάδες, ενώ με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +0,67% και τις 11.087,47 μονάδες.
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες πληροφορίες από τις χώρες του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία, λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Βιέννης.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά -0,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,88 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στις 66,91 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (14/6) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, χαρακτήρισε ως «αναπόφευκτο» το ενδεχόμενο σταδιακής αύξησης της παραγωγής, μετά από 18 μήνες σημαντικών περιορισμών που είχαν ως στόχο την εξισορρόπηση της αγοράς.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι η νεα συμφωνία θα είναι «λογική», χωρίς να έχει «κάτι παράξενο», διευκρινίζοντας ότι θα αυξηθούν σταδιακά τα ανώτατα όρια παραγωγής των χωρών που συμμετείχαν στην προηγούμενη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Αν και δεν αποκάλυψε κάποια συγκεκριμένη πρόταση που εξετάζεται, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «θα καταλήξουμε σε συμφωνία», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «ως συνήθως, θα πράξουμε το σωστό».
Παράλληλα, δηλώσεις επί του ζητήματος πραγματοποίησε και ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, ο συναντήθηκε με τον σαουδάραβα ομόλογό, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες συμμερίζονται την άποψη ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ θα πρέπει σταδιακά να αυξηθεί.
«Σε γενικές γραμμές στηρίζουμε τη σταδιακή έξοδο», σχολίασε ο ρώσος υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν με τους υπουργούς σε μία εβδομάδα».
Ο ίδιος ανέφερε ότι μία από τις επιλογές θα περιλαμβάνει τη σταδιακή άνοδο της συνολικής παραγωγή των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με πιθανή ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης