Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Αναστέλλουμε τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ελλάδα

Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Αναστέλλουμε τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ελλάδα
Ο υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, ανακοίνωσε τη διακοπή της συμφωνίας με την Ελλάδα σχετικά με τους πρόσφυγες
Σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα προχωρά η Τουρκία, ανακοινώνοντας την αναστολή της διμερούς συμφωνία για την επανεισδοχή προσφύγων, ως αντίποινα για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.
Η ανακοίνωση έγινε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος αναφερόμενος στην απελευθέρωση των 8 τόνισε ότι αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι απαράδεκτο.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός στους πραξικοπηματίες, ο Cavusoglu τόνισε: «Η κυβέρνηση της Ελλάδας πράγματι θέλει να λυθεί αυτό το θέμα, αλλά την ίδια στιγμή βλέπουμε ότι η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση από τη Δύση».
Κι ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «υπάρχει μια συμφωνία με την ΕΕ για τους πρόσφυγες και μια διμερής συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή.
Αναστέλλουμε αυτή τη συμφωνία».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη προκλητική κίνηση της Άγκυρας σήμερα (7/6/2018).
Κι αυτό γιατί ο Erdogan -αναφερόμενος στην υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης- δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και ότι είναι τελειωμένη.
Ακολούθησε η εντολή στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στο Αιγαίο, προκειμένου να «απαντηθεί» ενδεχόμενη πρόκληση από την Ελλάδα.
Σειρά πήρε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Bekir Bozdag, ο οποίος προειδοποίησε την Ελλάδα ότι έχει «σημειώσει» τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης