Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Απαγορεύτηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Μαλαισίας η έξοδος από τη χώρα

Guardian: Απαγορεύτηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Μαλαισίας η έξοδος από τη χώρα
Θα μετέβαινε οικογενειακώς στην Ινδονησία
Απαγορεύτηκε τελικά η έξοδος από τη χώρα στον απερχόμενο πρωθυπουργό της Μαλαισίας Najib Razak, όταν έγινε γνωστό ότι επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς για την Ινδονησία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον Guardian.
Aυτό ανακοίνωσε με λακωνική ανακοίνωσή του το Τμήμα Μετανάστευσης της ασιατικής χώρας.
Η ανακοίνωση βγήκε όταν έγινε γνωστό ότι ο Najib και η σύζυγός του επρόκειτο να ταξιδέψουν με ιδιωτικό τζετ στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα το πρωί του Σαββάτου 12/5.
Αλλά ο Najib που ερευνάται από τη νέα κυβέρνηση για υπόθεση διαφθοράς δεν εμφανίστηκε ποτέ στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ, όπου παρέμεινε καθηλωμένο να τον περιμένει το τζετ της ινδονήσιας εταιρίας Premiair.
Mετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που επιβλήθηκε στον ίδιο και την οικογένειά του, ο Najib έγραψε στο Twitter ότι θα σεβαστεί την απόφαση και θα παραμείνει στη Μαλαισία με την οικογένειά του.
Μόλις έγινε γνωστό ότι αρχικά επρόκειτο να φύγει στο εξωτερικό, δεκάδες πολίτες, αλλά και δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν από την Παρασκευή 11/5 το βράδυ στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ για να διαμαρτυρηθούν.
Η αστυνομία δεν τους επέτρεψε, ωστόσο, να μπουν στο αεροδρόμιο.
Μετά την ήττα του στις εκλογές από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Marathir Mohamad υπήρχαν ανησυχίες ότι ο Najib θα επιχειρήσει να διαφύγει για να γλιτώσει τη δίωξη για ένα σκάνδαλο.
Ο Marathir έχει δεσμευτεί για πλήρη έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και ο Najib.
Όταν έγινε γνωστό ότι ο Najib επρόκειτο να ταξιδέψει, ο ίδιος έκανε λόγο για ένα ολιγοήμερο διάλειμμα με την οικογένειά του, απολογούμενος παράλληλα για τις ολιγωρίες και τα λάθη του, αλλά και ότι τα συμφέροντα της Μαλαισίας και των πολιτών της θα αποτελούν πάντα προτεραιότητά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης