Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιoδοξία Mattis για τις διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα - Συνεργασία ενάντια στην απόκτηση πυρηνικού όπλου από το Ιράν

tags :
Αισιoδοξία Mattis για τις διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα - Συνεργασία ενάντια στην απόκτηση πυρηνικού όπλου από το Ιράν
Αισιoδοξία Mattis για τις διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα - Συνεργασία με τους συμμάχους ενάντια στην απόκτηση πυρηνικού όπλου από το Ιράν
Την αισιόδοξη εκτίμησή του για τις προοπτικές των διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα έδωσε σήμερα (9/5) ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας T. Mattis, τονίζοντας ότι υπάρχουν λόγοι οπτιμισμού έπειτα από την απελευθέρωση από την Πιονγκγιάνγκ τριών Αμερικανών, που ήταν κρατούμενοι στη Βόρεια Κορέα.
«Πιστεύω ότι υπάρχουν λόγοι για κάποια αισιοδοξία ότι αυτές οι συνομιλίες μπορεί να είναι γόνιμες», τόνισε, αναφερόμενος στη προαναγγελθείσα σύνοδο κορυφής μεταξύ του προέδρου D. Trump και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong un.
Αναφορικά με το Ιράν, μια μέρα μετά την απόφαση Αμερικανού προέδρου να αποσύρει την Ουάσιγκτον από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο Mattis δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται με τους συμμάχους τους για να διασφαλίσουν ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο.
«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο και θα συνεργαστούμε με άλλους για να αντιμετωπίσουμε το εύρος της κακόβουλης επιρροής του Ιράν», τόνισε ο υπουργός Άμυνας ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πιστώσεων της Γερουσίας.
«Αυτή η κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια, τα συμφέροντα και την ευημερία των πολιτών μας», σημείωσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης