Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Απογοητευμένοι οι Γάλλοι από την διακυβέρνηση Macron - Το 55% κρίνει αρνητικά τη θητεία του

Le Monde: Απογοητευμένοι οι Γάλλοι από την διακυβέρνηση Macron - Το 55% κρίνει αρνητικά τη θητεία του
Το 76% των Γάλλων θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική ωφελεί πριν απ' όλους τους πιο ευκατάστατους, ενώ μόλις το 16% θεωρεί πως είναι προς όφελος του συνόλου των Γάλλων
Δεν πείθει τους Γάλλους ο πρόεδρος Macron καθώς η δημοτικότητα του παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή ένα χρόνο μετά την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας.
Οι Γάλλοι, που εναπόθεσαν στον Macron τις ελπίδες του για μια καλύτερη εποχή για τη χώρα εμφανίζονται απογοητευμένοι από τα πεπραγμένα του καθώς το 55% βαθμολογεί αρνητικά τη θητεία του έναντι 45% που την κρίνει θετικά.
Έρευνα του Κέντρου Πολιτικών Επιστημών της Sciences Po (Cevipof) και της Ipsos-Sopra για λογαριασμός της εφημερίδας Le Monde δίνει στον Em. Macron τη χειρότερη βαθμολογία μεταξύ των Γάλλων προέδρων στις πολιτικές για την αγοραστική δύναμη των Γάλλων και τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων.
Το 78% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως κινούνται στη λάθος κατεύθυνση.
Το 76% των Γάλλων θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική «ωφελεί πριν απ' όλους τους πιο ευκατάστατους», ενώ μόλις το 16% θεωρεί πως είναι προς όφελος «του συνόλου των Γάλλων».
Ακόμα χαμηλότερο είναι το ποσοστό που τη θεωρεί ευνοϊκή για τα λαϊκά στρώματα (5%) ή τη μεσαία τάξη (3%).
Έντονη η απογοήτευση και στο μέτωπο της υγείας, με το 72% να επικρίνει τους χειρισμούς του προέδρου, ενώ παρόμοιο είναι το ποσοστό δυσαρέσκειας (70%) για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού (66%).
Όσον αφορά στις προσπάθειες για τη μείωση της ανεργίας αρνητικό πρόσημο βάζει το 51%, ενώ το ίδιο ισχύει και στη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.
Ωστόσο ο Macronν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στα ευρωπαϊκά θέματα και ευρύτερα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το 60% αξιολογεί θετικά την πολιτική του για την Ε.Ε., το 63% του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην εξωτερική πολιτική και το 57% στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει ο προσδιορισμός του ως «πολύ αριστερός» ή «πολύ δεξιός» καθώς σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 10 οι Γάλλοι τον κατατάσσουν στο 6,7 με ροπή προς τα δεξιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης