Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κίνα ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, St. Mnuchin – Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την εμπορική διαμάχη

tags :
Στην Κίνα ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, St. Mnuchin – Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την εμπορική διαμάχη
Ο Mnuchin αναμένεται να συναντηθεί με τον Liu He, αντιπρόεδρο και στενό σύμβουλο του Κινέζου προέδρου
Στο Πεκίνο βρίσκεται ήδη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, ο οποίος θα έχει σήμερα 3/5 και αύριο 4/5 κρίσιμες διαπραγματεύσεις με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους με κύριο αντικείμενο την εμπορική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ, το Πεκίνο σχεδιάζει να αντισταθεί σε οποιεσδήποτε πιέσεις από την αμερικανική πλευρά, αν και εκτιμά ότι το καλύτερο και το πιο συμφέρον και για τις δύο πλευρές είναι προσπαθήσουν να βρουν λύσεις μέσα από τη διαπραγμάτευση.
Συγκεκριμένα, ο Mnuchin θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο και στενό συνεργάτη του προέδρου της Κίνας, Xi Jinping σε θέματα οικονομίας.
Σημειώνεται πως ο Trump έχει επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ενώ έχει προαναγγείλει και δασμούς ύψους 150 δις δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.
Συνεπώς οι συναντήσεις του Mnuchin θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για το εάν θα κλιμακωθεί ή θα αποκλιμακωθεί η εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς το Πεκίνο έχει καταστήσει σαφές πως σε περίπτωση που επιβληθούν νέα μέτρα, θα ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης