Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Πάνω από 48 οι νεκροί και 112 οι τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ - Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Αφγανιστάν: Πάνω από 48 οι νεκροί και 112 οι τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ - Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον 21 γυναίκες και πέντε παιδιά 
Περισσότερα από 48 άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην Καμπούλ και πάνω από 112 τραυματίστηκαν σύμφωνα με απολογισμό των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας του Αφγανιστάν.
Την ευθύνη για την επίθεση στη οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 γυναίκες και πέντε παιδιά ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Natzim Danes δήλωσε ότι ένας βομβιστής πεζός προσέγγισε το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, μέρος της διαδικασίας καταγραφής ψηφοφόρων ενόψει τω βουλευτικών εκλογών.
Κέντρα καταγραφής ψηφοφόρων έχουν στηθεί σε όλο το Αφγανιστάν πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η διεξαγωγή των οποίων έχει καθυστερήσει πολύ και των εκλογών δημοτικών συμβουλίων που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο. Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι κι άλλα τέτοια κέντρα θα αποτελέσουν στόχο των ισλαμιστών μ’έχρι την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.
Η νέα έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ Ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα. Αυτή η μειονότητα αλλά και γενικότερα οι σιίτες στο Αφγανιστάν έχουν μπει στο στόχαστρο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους πολλές φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης