Τελευταία Νέα
Διεθνή

Comey (πρώην διευθυντής FBI): Επικίνδυνος και ακατάλληλος από ηθική άποψη για πρόεδρος ο Trump

tags :
Comey (πρώην διευθυντής FBI): Επικίνδυνος και ακατάλληλος από ηθική άποψη για πρόεδρος ο Trump
Ο πρώην διευθυντής του FBI υποστήριξε πως υπάρχει ενδεχόμενο ο Trump να είναι εκτεθειμένος σε εκβιασμό από τη Ρωσία
Την θέση ότι ο Trump είναι επικίνδυνος και ακατάλληλος από ηθική άποψη για την προεδρία των ΗΠΑ διατύπωσε ο πρώην διευθυντής του FBI, James Comey σε συνέντευξη του στο ABC, υπογραμμίζοντας πως προξενεί «τεράστια καταστροφή» στους θεσμούς.
Μάλιστα ο Comey, ο οποίος παύθηκε από τα καθήκοντα του τον Μάιο του 2017, άφησε υπονοούμενα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο Trump να υπόκειται και να είναι εκτεθειμένος σε εκβιασμό από τη Ρωσία σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι ο Trump πέρασε με ιερόδουλες ένα βράδυ σε ξενοδοχείο στη Μόσχα το 2013.
«Είναι πιθανό, αλλά δεν το ξέρω» είπε ο Comey, ερωτηθείς για το εάν οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορεί να έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τις φήμες για το ταξίδι του Trump στη Μόσχα το 2013.
«Ένας άνθρωπος (...) που μιλάει και συμπεριφέρεται στις γυναίκες σαν να είναι κομμάτια κρέατος, που λέει μόνιμα ψέματα για θέματα μεγάλα και μικρά κι επιμένει ότι ο αμερικανικός λαός τα πιστεύει, αυτός ο άνθρωπος δεν είναι κατάλληλος για να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, για ηθικούς λόγους.
Και αυτή δεν είναι μια πολιτική δήλωση.
Είναι ακατάλληλος από ηθική άποψη να είναι πρόεδρος» τόνισε ο Comey, επισημαίνοντας ότι δεν πιστεύει πως ο Trump είναι ανίκανος από ιατρική άποψη για την προεδρία.
Πιστεύω ότι είναι ανίκανος από ηθική άποψη να είναι Πρόεδρος.
Ο πρόεδρός μας οφείλει να ενσαρκώνει και να παραμένει προσηλωμένος στις αξίες που βρίσκονται στην καρδιά της χώρας μας.
Η πιο σημαντική (από αυτές τις αξίες) είναι η αλήθεια.
Αυτός ο πρόεδρος δεν είναι ικανός να το κάνει» υπογράμμισε ο Comey, το βιβλίο του οποίου με τίτλο «A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership» θα κυκλοφορήσει αύριο Τρίτη 17/4 στις ΗΠΑ.
Στις δηλώσεις αυτές απάντησε μέσω του twitter o Trump.
«Ο Comey θα μείνει στην ιστορία ως ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ διευθυντής του FBI στην ιστορία, μακράν!» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Trump.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης