Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κογκρέσο ο Mark Zuckerberg για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων 87 εκ. χρηστών

tags :
Στο Κογκρέσο ο Mark Zuckerberg για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων 87 εκ. χρηστών
Εξηγήσεις θα δίνει σήμερα 10/4 και αύριο 11/4 ο ιδρυτής του Facebook
Ενώπιον του Κογκρέσο θα βρεθεί σήμερα Τρίτη 10/4 και αύριο Τετάρτη 11/4 ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις των Αμερικανών κοινοβουλευτικών για την υπόθεση με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων 87  εκατομμυρίων χρηστών του Facebook  που κατέληξαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica.
Ο Zuckerberg έχει ζητήσει συγνώμη και έχει προχωρήσει δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της πολιτικής χειραγώγησης μέσω του Facebook, ωστόσο βασική στόχευση του είναι να αποτρέψει την εισαγωγή τυχόν ρυθμίσεων για τις εταιρείες ίντερνετ.
Γερουσιαστές και βουλευτές, οι οποίοι θέλουν να θέσουν ένα καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο για τους τεχνολογικούς ομίλους, θα τον ρωτήσουν κυρίως πώς τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν χωρίς να το γνωρίζουν στη Cambridge Analytica, τις υπηρεσίες της οποίας είχε μισθώσει το 2016 η προεκλογική εκστρατεία του Trump.
Τις καταθέσεις του Zuckerberg θα παρακολουθήσουν και οι Ευρωπαίοι, καθώς το Facebook είναι αντιμέτωπο με πολλές έρευνες και καταγγελίες και στην Ευρώπη.
Πάντως, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν νόμοι που θα περιορίζουν το Facebook και άλλες ιντερνετικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης