Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Δεν αποκλείουμε τίποτα μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Δεν αποκλείουμε τίποτα μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία
«Δεν θα απέκλειε τίποτα» μετά τη φερόμενη χημική επίθεση στην πόλη Ντούμα της Συρίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis
«Δεν θα απέκλειε τίποτα» μετά τη φερόμενη χημική επίθεση στην πόλη Ντούμα της Συρίας, δήλωσε σήμερα (9/4/2018) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι απέτυχε να διασφαλίσει ότι η Συρία θα εγκατέλειπε τα χημικά της όπλα.
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε, είναι γιατί χρησιμοποιούνται ακόμη χημικά όπλα, ενώ η Ρωσία ήταν ο εγγυητής της κατάργησης όλων των χημικών όπλων», δήλωσε ο Mattis στους δημοσιογράφους, υποδεχόμενος στο Πεντάγωνο τον εμίρη του Κατάρ.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία είχε εγγυηθεί την καταστροφή όλων των συριακών χημικών όπλων τον Σεπτέμβριο του 2013, όμως το συριακό καθεστώς του Bashar al-Assad Μπασάρ φέρεται να χρησιμοποίησε χημικούς παράγοντες πολλές φορές από τότε εναντίον των Σύρων ανταρτών.
«Αυτός είναι ο λόγος που, σε συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, από το ΝΑΤΟ μέχρι το Κατάρ, θα ασχοληθούμε με αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε ο Mattis.
«Δεν αποκλείω τίποτα αυτή την ώρα», τόνισε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ πρόκειται να εξαπολύσουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον του συριακού καθεστώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης