Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Εισάγει νέους ελέγχους απορρήτου μετά το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων

tags :
Facebook: Εισάγει νέους ελέγχους απορρήτου μετά το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων
Μια σειρά αλλαγών ιδιωτικού απορρήτου, ανακοίνωσε το Facebook, στον απόηχο του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων
Μια σειρά αλλαγών ιδιωτικού απορρήτου, με στόχο να δώσει στους χρήστες του μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα τους, ανακοίνωσε σήμερα (28/3/2018) το Facebook, στον απόηχο του τεράστιου σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων, που είχε σαν αποτέλεσμα να «χαθούν» πάνω από 100 δισ. δολ. από την κεφαλαιοποίηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Εν όψει της έναρξης ισχύος ενός νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία δεδομένων τον Μάιο, το κοινωνικό δίκτυο θα προσθέσει ένα νέο μενού «Συντομεύσεις προστασίας απορρήτου» το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ό,τι έχουν μοιραστεί και να το διαγράφουν, καθώς επίσης και χαρακτηριστικά που θα τους επιτρέπουν να κατεβάζουν τα δεδομένα τους και να τα μετακινούν σε άλλη υπηρεσία.
«Η τελευταία εβδομάδα έδειξε ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να ενδυναμώσουμε τις πολιτικές μας και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν πώς δουλεύει το Facebook και τις επιλογές που έχουν για τα δεδομένα τους», σημείωσε ο Erin Egan, επικεφαλής της υπηρεσίας ιδιωτικότητας και η Ashlie Beringer, αναπληρώτρια γενική σύμβουλος του Facebook, σε μπλογκ, όπως αναφέρει το «Reuters».
«Οπότε, επιπρόσθετα στις ανακοινώσεις του Mark (Zuckerberg) της περασμένης εβδομάδας, συζητάμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα τις επόμενες εβδομάδες για να έχει ο κόσμος τον έλεγχο της ιδιωτικότητας του», πρόσθεσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης