Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει τις φήμες πως εξετάζει αναδιάρθρωση του χρέους της η Πορτογαλία

Διαψεύδει τις φήμες πως εξετάζει αναδιάρθρωση του χρέους της η Πορτογαλία
Διαψεύδει τις φήμες πως εξετάζει αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πορτογαλικής κυβέρνησης, οι φήμες πως η Πορτογαλία αναζητά συμβούλους για την αναδιάρθρωση του χρέους της, δεν ευσταθούν.

Υπενθυμίζεται πως από την περασμένη Παρασκευή το www.bankingnews.gr ανέφερε:

IFR: Στα βήματα της Ελλάδας και η Πορτογαλία - Αναζητά συμβούλους για την αναδιάρθρωση του χρέους της


Στα βήματα της Ελλάδας και η Πορτογαλία... Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται η οικονομική επιθεώρηση IFR (Ιnternational Financing Review), η πορτογαλική κυβέρνηση εξετάζει διακριτικά - αλλά σοβαρά το ενδεχόμενο - να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πορτογαλική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει να αναζητά συμβούλους για την πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους της.
Σύμφωνα με την IFR, επισήμως ακόμη η πορτογαλική κυβέρνηση δεν έχει προσλάβει συμβούλους, αλλά βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με ορισμένες εταιρείες, οι οποίες μάλιστα φέρεται να την έχουν συμβουλεύσει να προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση με την Ελλάδα, ήτοι να επιχειρήσει να πείσει τους ιδιώτες πιστωτές να προχωρήσουν σε εθελοντικό haircut στα πορτογαλικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης