Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστικές συνομιλίες των ανταρτών Houthi με τη Σαουδική Αραβία για τον τερματισμό του πολέμου της Υεμένης;

tags :
Μυστικές συνομιλίες των ανταρτών Houthi με τη Σαουδική Αραβία για τον τερματισμό του πολέμου της Υεμένης;
Περισσότεροι από 9.000 οι νεκροί – Ο πόλεμος έχει προκαλέσει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο
Πληροφορίες από διπλωματικές και πολιτικές πηγές αναφέρουν πως η Σαουδική Αραβία και οι σιίτες αντάρτες Houthi διεξάγουν μυστικές συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του τριετούς πολέμου που μαίνεται στην Υεμένη.
Από τον Μάρτιο του 2015 η Σαουδική Αραβία ηγείται ενός συνασπισμού δυνάμεων με απώτερο στόχο τη στήριξη της κυβέρνησης του προέδρου της Υεμένης Abd-Rabbu Mansour Hadi ενάντια στους αντάρτες Houthi που φέρονται να είναι προσκείμενοι στο Ιράν.
Οι πολεμικές συρράξεις έχουν αφήσει πίσω τους περισσότερους από 9.200 νεκρούς ενώ έχει προκαλέσει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.
«Υπάρχουν διαβουλεύσεις μεταξύ των Houthi και των Σαουδαράβων, χωρίς αντιπρόσωπο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης και είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια επιθυμία των Houthi και του συνασπισμού να κινηθούν προς την εξεύρεση μιας συνολικής συμφωνίας», δήλωσε διπλωμάτης υπό καθεστώς ανωνυμίας για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.
Πάντως, αξιωματούχος του σαουδαραβικού συνασπισμού διέψευσε στο Reuters ότι η Σαουδική Αραβία διεξάγει διαπραγματεύσεις με τους Houthi και επιβεβαίωσε εκ νέου την υποστήριξη στις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ειρηνευτικές συνομιλίες για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης.
Αξιωματούχοι των Houth δεν προέβησαν σε κάποιο επίσημο σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης