Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι εξαγωγές χάλυβα της Κίνας ενδέχεται να μειωθούν περαιτέρω το 2018

Reuters: Οι εξαγωγές χάλυβα της Κίνας ενδέχεται να μειωθούν περαιτέρω το 2018
Στόχος της Κίνας είναι η μία μείωση περίπου 30 εκατομμυρίων τόνων πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας στο πλαίσιο της σταθερής προσπάθειας για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Οι κινεζικές εξαγωγές προϊόντων χάλυβα ενδέχεται να συνεχίσουν να μειωθούν περαιτέρω το 2018 λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης και της μείωσης της παραγωγής  εξαιτίας  περιβαλλοντικών δεσμεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικής εταιρείας Fujian Sangang Group Co Ltd.
Η πρόβλεψη αυτή έρχεται μετά από πτώση 30,5% στις κινεζικές εξαγωγές χάλυβα το 2017 σε 75,43 εκατομμύρια τόνους, καθώς οι ισχυρές εγχώριες τιμές και τα υψηλά εγχώρια κέρδη οδήγησαν σε μείωση των εξαγωγών.
Οι τάσεις της προσφοράς και της ζήτησης συμβαδίζουν πλέον «ενώ οι περισσότεροι από τους επιμέρους τομείς έχουν δείξει σημάδια ανάκαμψης», δήλωσε ο Li Lizhang στο Reuters στο περιθώριο της ετήσιας κοινοβουλευτικής συνόδου της Κίνας το Σάββατο (10/3/2018).
Η ζήτηση στους τομείς των κατασκευών, των υποδομών, της μεταποίησης και της ναυπηγικής βιομηχανίας θα αυξηθεί ενώ ο εφοδιασμός με χάλυβα θα σημειώσει επίσης μικρή αύξηση το 2018 σε σύγκριση με το 2017, ανέφερε ο Κινέζος αξιωματούχος.
Η Κίνα, ο μεγαλύτερος  παραγωγός χάλυβα στον κόσμο, παρήγαγε 831,73 εκατομμύρια τόνους ακατέργαστου χάλυβα πέρυσι.
Στόχος της είναι η μία μείωση περίπου 30 εκατομμυρίων τόνων πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας στο πλαίσιο της σταθερής προσπάθειας του Πεκίνου για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Οι πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα για τη μείωση των ρύπων.
Η χαλυβουργία του Tangshan στην επαρχία Χεμπέι ανέφερε ότι θα παρατείνει τους περιορισμούς παραγωγής για άλλους οκτώ μήνες μετά την εκπνοή των τρεχουσών ορίων.
Ο Li δήλωσε ότι η μείωση της παραγωγής δεν θα περιορίζεται στην περιοχή του Πεκίνου, Τιαντζίν-Χεμπέι που αντμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με το νέφος,
«Άλλες περιοχές θα υποστούν επίσης περιορισμούς εάν τα επίπεδα ρύπανσης υπερβαίνουν τα όρια», πρόσθεσε.
Παρά ταύτα, οι τιμές χάλυβα δεν θα δουν μεγάλη διακύμανση, είπε, καθώς οι χαλυβουργίες έχουν ήδη προετοιμαστεί για τα νέα όρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης