Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis: Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να ανατρέψει το δημοψήφισμα για το Brexit

Davis: Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να ανατρέψει το δημοψήφισμα για το Brexit
Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να αποτρέψει το Brexit, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis
Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να αποτρέψει το Brexit, χρησιμοποιώντας μια ψηφοφορία που αναμένεται αργότερα φέτος σχετικά με την τελική συμφωνία με την ΕΕ για να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016, δήλωσε σήμερα (6/3/2018) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis.
Με λίγο περισσότερο από ένα χρόνο να απομένει μέχρι την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, οι αντίπαλοι του Brexit διερευνούν τρόπους να σταματήσουν αυτό που αποκαλούν το μεγαλύτερο λάθος της Βρετανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όπως αναφέρουν, έχουν κερδίσει αρκετή υποστήριξη στην Κάτω Βουλή, τη Βουλή των Κοινοτήτων, για να εμποδίσουν κάθε πιθανή συμφωνία.
Ωστόσο, ο Davis δήλωσε σήμερα σε μια επιτροπή βουλευτών:
«Δεν βλέπω μια ουσιαστική ψήφο για την ανατροπή του δημοψηφίσματος αν αυτό είναι αυτό που εννοείτε».
Ο Davis είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να προετοιμάζεται για ένα σενάριο «Brexit χωρίς συμφωνία», ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία για μια μεταβατική περίοδο με την ΕΕ αργότερα αυτόν τον μήνα.
«Είναι πάντοτε πιθανό, είναι εξαιρετικά απίθανο, αλλά πάντα πιθανό ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να καταρρεύσει στο τέλος για κάποιον εντελώς απρόβλεπτο λόγο», δήλωσε.
«Μια υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη για αυτό το αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης