Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BοJ): Θα διατηρήσουμε τη νομισματική μας πολιτική μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας για τον πληθωρισμό

Kuroda (BοJ): Θα διατηρήσουμε τη νομισματική μας πολιτική μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας για τον πληθωρισμό
Ο επικεφαλής της Bank of Japan χαρακτήρισε ως «αδιανόητο» το ενδεχόμενο προωρού τερματισμού της νομισματικής χαλάρωσης
Σε πλήρη διάψευση των προσδοκιών των αγορών για πρόωρο τερματισμό της νομισματικής χαλάρωσης προχώρησε σήμερα (6/3) ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα δεν πρόκειται να τερματίσει τη νομισματική της πολιτική μέχρι ντα επιτεχυθεί ο στόχος της για τον πληθωρισμό.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Kuroda ενώπιον του κοινοβουλίου της Ιαπωνίας, «οι κινήσεις των τιμών παραμένουν αδύναμες, επομένως αισθανόμαστε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας στις τιμές», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «είναι αδιανότητα να τερματιστεί ή να αποδυναμωθεί ο βαθμός νομισματικής χαλάρωσης πριν επιτευχθεί ο στόχος μας για τον πληθωρισμό».
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Bank of Japan, «ενώ οι μισθοί και ο πληθωρισμός ενισχύονται, υπάρχει αβεβαιότητα για το αν οι εκτιμήσεις της τράπεζας θα επιβεβαιωθούν», για να συνεχίσει λέγοντας ότι «δεν υπάρχει όριο σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η Bank of Japan ώστε να επιτύχει τον στόχο στις τιμες».
«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας», διαβεβαίωσε ο Kuroda, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η BoJ διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να επιτχύει μία ομαλή έξοδο από την τρέχουσα πολιτική της.
Σε ότι αφορά το τραπεζικό σύστημα της Ιαπωνίας, ο Kuroda εκτιμά ότι δεν υπάρχουν σοβαρές απειλές, ενώ διαβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι «υπάρχουν διάφορα μέτρα ώστε να επιτευχθεί η έξοδος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης