Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogoff (οικονομολόγος): Πιο πιθανό σε μια δεκαετία το bitcoin να είναι στα 100 δολ. από ότι στα 100.000 δολάρια

tags :
Rogoff (οικονομολόγος): Πιο πιθανό σε μια δεκαετία το bitcoin να είναι στα 100 δολ. από ότι στα 100.000 δολάρια
Η πραγματική του χρήση ως μέσο συναλλαγής είναι πολύ μικρή υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ
Την εκτίμηση πως είναι πιθανότερο σε μια δεκαετία από σήμερα το bitcoin να διαπραγματεύεται στα 100 δολάρια από ότι στα 100.000 δολάρια διατύπωσε ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Kenneth Rogoff.
«Νομίζω ότι η αξία του bitcoin θα είναι μόλις ένα μικρό μέρος της σημερινής του αξίας σε μια δεκαετία από σήμερα.
Πιστεύω πως είναι πιθανότερο να διαπραγματεύεται στα 100 δολάρια από ότι στα 100.000 δολάρια» είπε μιλώντας στο CNBC ο Rogoff.
«Βασικά, εάν εξαιρέσει κανείς την πιθανότητα ξεπλύματος χρήματος και της φοροδιαφυγής, η πραγματική του χρήση ως μέσο συναλλαγής είναι πολύ μικρή» υποστήριξε ο Rogoff.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το bitcoin έχει συνδεθεί με παράνομες συναλλαγές με τις εκτιμήσεις για την έκταση της χρήσης του σε παράνομες δραστηριότητες να ποικίλλουν.
Όπως αναφέρει η Shone Anstey, πρόεδρος του Blockchain Intelligence Group, το επίπεδο των παράνομων συναλλαγών με bitcoin υποχώρησε στο 20% κατά τη διάρκεια του 2016, ποσοστό που ήταν πολύ χαμηλότερο το 2017.
Σύμφωνα με τον Rogoff, ένα κυβερνητικό ρυθμιστικό πλαίσιο θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για μια πτώση των τιμών του bitcoin, αν και εκτίμησε ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος προκειμένου να αναπτυχθεί ένα παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο.
«Πραγματικά χρειάζεται ένα παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο.
Ακόμα και εάν το πράξουν οι ΗΠΑ, ακόμα και εάν το πράξει η Κίνα, αν δεν προχωρήσει σε αυτό η Ιαπωνία, τότε θα μπορεί το ξέπλυμα χρήματος να γίνεται μέσω της Ιαπωνίας» υπογράμμισε ο Rogoff, ο οποίος πάντως και στο πρόσφατο παρελθόν είχε εκτιμήσει ότι η τιμή του ψηφιακού νομίσματος επρόκειτο να καταρρεύσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης