Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της αμερικανικής ασφαλιστικής XL Group βρίσκεται η Axa

tags :
Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της αμερικανικής ασφαλιστικής XL Group βρίσκεται η Axa
Η αγορά της XL, η οποία καλύπτει και άλλες ασφαλιστικές εταιρείας, θα ενίσχυε την επιχείρηση κάλυψης ατυχημάτων της Axa στις ΗΠΑ
Σε προχωρημένες συζητήσεις για την  εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας ακινήτων και ατυχημάτων XL Group με αγοραστική αξία 11 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Axa, σύμφωνα με έγκυρες πηγές τις οποίες επικαλούνται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Μια συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.
Η XL έχει επίσης προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων ασφαλιστικών κολοσσών, συμπεριλαμβανομένου του γερμανικού Allianz SE, ανέφερε το Bloomberg.
Πάντως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν και άλλοι υποψήφιοι για την εξαγορά της εταιρείας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχόλια από τις εμπλεκόμενες πλευρές στις συζητήσεις.
Η αγορά της XL, η οποία καλύπτει και άλλες ασφαλιστικές εταιρείας, θα ενίσχυε την επιχείρηση κάλυψης ατυχημάτων της Axa στις ΗΠΑ και θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη ασφαλιστική συμφωνία από το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν γίνει ώριμοι στόχοι εξαγοράς, καθώς η αξία τους άρχισε να αυξάνεται, αφού το 2017 είχαν καταγράψει απώλειες εξαιτίας μίας σειράς φυσικών καταστροφών.
Περίπου 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια  είναι η αξία των συμφωνιών, που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η μεγαλύτερη από τις εξαγορές μέχρι στιγμής ήταν η συμφωνία της American International Group τον Ιανουάριο για την αγορά της Validus Holdings με τίμημα μεγαλύτερο των 5 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης