Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 27 νεκροί σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην βόρεια επαρχία Κιρκούκ

Ιράκ: Τουλάχιστον 27 νεκροί σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην βόρεια επαρχία Κιρκούκ
Σύμφωνα με τις ιρακινές αρχές, οι συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστών και των στρατιωτών διήρκησαν τουλάχιστον δύο ώρες
Τουλάχιστον 27 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης που πραγματοποίησε σήμερα (19/2) το Ισλαμικό Κράτος σε βάρος ιρακινών στρατιωτών στην βόρεια επαρχία Κιρκούκ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης παρά την ολοκληρωτική της ήττα πριν από δύο μήνες στην περιοχή.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ιρακινός στρατός, η επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή Αλ Σααντούνια, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της βόρειας επαρχίας Κιρκούκ, όπου οι μαχητές διεξήγαγαν νυχτερινές επιδρομές.
Οι δράστες, οι οποίοι ήταν μεταμφιεσμένοι με στρατιωτικές στολές, παρείσφρησαν στις ιρακινές δυνάμεις, στήνοντάς τους ενέδερα, με την ανακοίνωση να ανφέρει ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών διήρκησαν τουλάχιστον δύο ώρες, καθώς και ότι ορισμένοι στρατιώτες εγκατέλειψαν την περιοχή.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού, Yahya Rasool, οι δυνάμεις της χώρας ήδη διεξάγουν έρευνες στην περιοχή προκειμένου να βρουν τους δράστες, ενώ ο εκπρόσωπος των Λαϊκών Δυνάμεων Κινητοποίησης, Karim al-Nouri, χαρακτήρισε την επίθεση ως «σκληρό έγκλημα», καλώντας για διεξοδικό έλεγχο των ατόμων που επιστρέφουν από αυτές τις περιοχές.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, το ΣΙλαμικό Κράτος πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Βαγδάτης, αφαιρώντας τη ζωή τουλάχιστον 38 πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης