Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή η παρουσία του fund του Soros στην Overstock και στα ψηφιακά νομίσματα – Πούλησε τις μετοχές του Facebook

tags :
Ισχυρή η παρουσία του fund του Soros στην Overstock και στα ψηφιακά νομίσματα – Πούλησε τις μετοχές του Facebook
Ο Soros πουλάει Facebook, αγοράζει Snap
Το επενδυτικό κεφάλαιο του George Soros αγόρασε ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της Overstock.com, της εταιρείας που έχει δει την τιμή της μετοχής της να ανεβαίνει μετά την ανακοίνωση ενός προϊόντος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.
Το Soros Fund Management κατείχε 2.472.188 μετοχές της Overstock στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2017, καθιστώντας το τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο.
Αυτές ανήλθαν σε 157,97 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης του Δεκεμβρίου και 146,72 εκατομμύρια δολάρια κατά το κλείσιμο της Τετάρτης.
Οι μετοχές της Overstock αυξήθηκαν πάνω από 200% κατά το τελευταίο έτος μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα μεταβεί στον τομέα των συναλλαγών ψηφιακών νομισμάτων το Σεπτέμβριο.
Η υπερχρεωμένη θυγατρική της tZero, που ανήκει στην πλειοψηφία της, συνεργάστηκε με δύο εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, την RenGen και την Argon, για να δημιουργήσουν αυτό που αποκαλούν "κατανεμημένη πλατφόρμα για κεφαλαιαγορές".
Το Overstock είναι μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου επικεντρωμένη στα οικιακά αγαθά και στα ρούχα.
Ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Byrne είναι bullish στο bitcoin, υποστηρίζοντας την τεχνολογία γνωστή ως blockchain.
Ο Soros είχε μιλήσει δημοσίως για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων τον Ιανουάριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είπε ότι η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε να έχει "θετική χρήση", αλλά τα κρυπτονομίσματα είναι μια "τυπική φούσκα".

Ο Soros πουλάει Facebook, αγοράζει Snap

Τα αρχεία της SEC δείχνουν επίσης και άλλες κινήσεις από το Soros Fund Management.
Το fund πούλησε εντελώς τη σχετικά μικρή συμμετοχή των 10.000 μετοχών της Amazon.
Επίσης, πούλησε τις 109.451 μετοχές του Facebook, οι οποίες ανήλθαν στα 19,3 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του τριμήνου του Δεκεμβρίου.
Ο επενδυτής έχει επικρίνει τις εταιρείες του διαδικτύου, ιδιαίτερα το Facebook και το Google, αποκαλώντας τις ως "απειλή" και είπε ότι ήταν "μόνο θέμα χρόνου πριν η παγκόσμια κυριαρχία των Η.Π.Α. να παραβιαστεί".
Άλλες αξιοσημείωτες κινήσεις από το fund περιελάμβαναν την αγορά 141.800 μετοχών της Snap, 71.500 μετοχών της Netflix και 15.700 μετοχών της Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης