Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Δεν είναι απαραίτητη μια 3ετής μεταβατική περίοδος για το Brexit

Davis (Βρετανία): Δεν είναι απαραίτητη μια 3ετής μεταβατική περίοδος για το Brexit
Η Βρετανία στοχεύει στην επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας για την έξοδο από την ΕΕ μέχρι το δ’ τρίμηνο του 2018, δήλωσε ο υπουργός Brexit, David Davis
Η Βρετανία στοχεύει στην επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας για την έξοδο από την ΕΕ μέχρι το δ’ τρίμηνο του 2018, δήλωσε σήμερα (29/01/2018) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, ενώ τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητη μια 3ετής μεταβατική περίοδος.
Ο Davis δήλωσε ότι θέλει μια «σαφή» μελλοντική σχέση πριν την υπογραφή μιας συμφωνίας, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις για τη μεταβατική περίοδο να ολοκληρωθούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.
Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι οι συνομιλίες για το Brexit θα μπορούσαν να διαρκέσουν πέρα από την προθεσμία του Οκτωβρίου.
Παράλληλα, ο υπουργός Brexit δήλωσε ότι η Βρετανία αναμένει από τις χώρες να θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ μετά την αποχώρηση της χώρας από το μπλοκ, τον Μάρτιο του επόμενου έτους.
«Στην περίπτωση των μεγάλων (εμπορικών συμφωνιών), η Νότια Κορέα θα μπορούσε να είναι μία από αυτές, θα αναμέναμε κανονικά να θέλουν να κάνουν κάποιο βαθμό επαναδιαπραγμάτευσης, τόσο από την άποψη της δικής μας πρόσβασης στην αγορά, όσο και από την άποψη της πρόσβασης σε αυτές», δήλωσε ο Davis, μιλώντας σε επιτροπή του βρετανικού Κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης