Τελευταία Νέα
Διεθνή

Knot (ΕΚΤ): Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό

Knot (ΕΚΤ): Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης  να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό
Η ΕΚΤ θα διατηρήσει το QE μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αν και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων και μετά την ημερομηνία αυτή
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  (ΕΚΤ) θα πρέπει να τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε τον Σεπτέμβριο του 2018, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας Klaas Knot.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσουμε το πρόγραμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Knot.
«Αισθάνομαι ότι πρέπει να είμαστε σαφείς γι 'αυτό», συνέχισε.
Η ΕΚΤ θα διατηρήσει το QE μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αν και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων και μετά την ημερομηνία αυτή.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, δεν θέλει να δεσμευτεί για μια ημερομηνία λήξης του προγράμματος αυτή τη στιγμή, καθώς η διατήρηση όλων των επιλογών μπορεί να συμβάλει στη θωράκιση του ευρώ τόνισε Knot.
«Γι 'αυτό δεν δεσμευόμαστε να επικοινωνήσουμε τώρα τι πρέπει να συμβεί μετά τον Σεπτέμβριο», σημείωσε ο Knot, ο οποίος είναι το μέλος της Ολλανδίας στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, όπως αναφέρει το Reuters.
H εκτίμηση αυτή απηχεί τις θέσεις όλων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, ανέφερε.
Ο τερματισμός του QE θα παράσχει το περιθώριο για μία αύξηση των  επιτοκίων το 2019, επισήμανε ο Knot.
Πάντως τα επιτόκια πιθανότατα θα αυξηθούν αργά και σταδιακά τα επόμενα χρόνια, συνέχισε.
Επίσης εκτίμησε, πως το επενδυτικό ενδιαφέρον θα αναζωπυρωθεί, καθώς θα αυξάνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης