Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ
Για το μέλλον του QE θα αποφασίσει σήμερα η ΕΚΤ
Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ για το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,02% στις 7.640 μονάδες.
Ο DAX σημείωνε πτώση 0,21% στις 13.385 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχυόταν 0,19% στις 5.505 μονάδες.
O πανευρωπαϊκός δείκτης διαπραγματεύεται στις 400,610 μονάδες με οριακή μεταβολή -0,04%.
Η σκανδιναβική τράπεζα Nordic ανακοίνωσε χαμηλότερα των αναμενόμενων λειτουργικά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 2,5%.
Χωρίς αλλαγές στο μείγμα της νομισματικής πολιτικής αναμένεται σήμερα η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την προσοχή όμως να στρέφεται, όπως συνηθίζεται, στη συνέντευξη του επικεφαλής Mario Draghi, και ειδικά στον πιθανό σχολιάσμό του αναφορικά με την άνοδο του ευρώ.
Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, η αγορά αντιδρούσε σε κάμια μία (μικρή ακόμη) δήλωση αξιωματούχου της ΕΚΤ.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, απρόσμενη άνοδο σημείωσε τον Ιανουάριο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, σε μια ένδειξη ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζει να κινείται με ταχείς ρυθμούς στην αρχή του 2018.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης Ifo, που βασίζεται σε μηνιαία έρευνα με δείγμα περίπου 7.000 επιχειρήσεις, ανήλθε στις 117,6 μονάδες από τις 117,2 μονάδες του Δεκεμβρίου. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο ο δείκτης να υποχωρήσει στις 117,1 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης