Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Το «βλέμμα» σε αποτελέσματα και Νταβός

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Το «βλέμμα» σε αποτελέσματα και Νταβός
Με βαριές απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα «βλέμματα» σε αποτελέσματα και Νταβός 
Με βαριές απώλειες έκλεισαν σήμερα (24/01/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα και στις πολιτικές εξελίξεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,5% χαμηλότερα, στις 400,79 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 1,07%, στις 13.414,74 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 1,14% και έκλεισε στις 7.643,43 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,72% χαμηλότερα, στις 5.495,16 μονάδες.


Η μετοχή της γαλλικής Suez κατέγραψε «βουτιά» μεγαλύτερη του 16%, μετά την υποβάθμιση των στόχων της για τα κέρδη του 2017, ενώ η βρετανική WH Smith υποχώρησε κατά 0,3%, καθώς ανέφερε «επίπεδες» πωλήσεις για τις 20 εβδομάδες έως τις 20 Ιανουαρίου 2018, που συμπεριλαμβάνουν την περίοδο των εορτών.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν στραμμένο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου σήμερα μίλησαν οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, τόνισε σήμερα ότι η παγκοσμιοποίηση περνά μία μεγάλη κρίση, ενώ ζήτησε να υπάρξει ένωση των δυνάμεων προκειμένου να επιστρέψει στον ορθό δρόμο.
Νωρίτερα, η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, είχε επαναλάβει τη θέση της Γερμανίας για μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται την ένωση των κεφαλαιαγορών και την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, περαιτέρω ενίσχυση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (24/1) στοιχεία της Markit, καθώς ο δείκτης «σκαρφάλωσε» στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα ετών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI αυξήθηκε στις 58,6 μονάδες, από 58,1 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2017, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2006.
Στη Βρετανία, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 42 ετών παρέμεινε η ανεργία στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2017, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Ειδικότερα, η ανεργία στη χώρα παρέμεινε αμετάβλητη στο 4,3%.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης