Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2018 η συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο του Brexit

Davis (Βρετανία): Μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2018 η συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο του Brexit
Η Βρετανία και η ΕΕ θα καταλήξουν σε συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο του Brexit μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2018, δήλωσε ο David Davis
Την εκτίμηση ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο του Brexit μέχρι τα τέλη του Μαρτίου του 2018, εξέφρασε σήμερα (24/01/2018) ο David Davis.
Ο βρετανός υπουργός Brexit υπογράμμισε ότι η Βρετανία δεν θα είναι «υποτελές κράτος» στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, απαντώντας σε επικρίσεις σχετικά με τα σχέδια να παραμείνει η χώρα στη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
«Όχι, δεν είμαστε», δήλωσε ο υπουργός Brexit Davis, ερωτηθείς από τον βουλευτή Jacob Rees-Mogg, ο οποίος τάσσεται υπέρ του Brexit.
«Αν αυτό επρόκειτο να ισχύει επ’ άπειρον, η απάντησή μου θα ήταν ίσως “ναι”, αλλά η απάντηση για ένα σύντομο χρονικό διάστημα είναι “όχι”», τόνισε.
Ο Davis δήλωσε ακόμη ότι η Βρετανία δεν θα επιδιώξει να εναρμονίσει τους κανονισμούς της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αποχώρησή της από το μπλοκ, αλλά θα επιδιώξει αντ’ αυτού μια «ισοδυναμία αποτελεσμάτων».
«Υπάρχει αναμφισβήτητα μια πίεση μεταξύ ορισμένων ηπειρωτικών χωρών και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ανταλλάξουμε την κανονιστική ελευθερία με την πρόσβαση στην αγορά», δήλωσε ο Davis σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.
«Η στρατηγική μας για την αντιμετώπιση αυτού είναι να πούμε ότι θα επιδιώξουμε μια ισοδυναμία αποτελεσμάτων σε ορισμένους τομείς, αλλά όχι την εναρμόνιση - διαφορετικά, αν είχαμε εναρμόνιση, ίσως και να μέναμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης