Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η Τουρκία πρέπει να επιδείξει συγκράτηση στα εδάφη της Συρίας

Mattis (Υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η Τουρκία πρέπει να επιδείξει συγκράτηση στα εδάφη της Συρίας
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η περιοχή του Αφρίν είχε σταθεροποιηθεί πριν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας
Έκκληση προς της Τουρκία να επδιδείξει συγκράτηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη βόρεια Συρία απηύθυνε σήμερα (23/1) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis, τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις της Άγκυρας διαταράσσουν την ομαλή επάνοδο των προσφύγων και οφελούν την επανεμφάνιση της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Mattis, την παρούσα κατάσταση «θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί ο ISIS και η Αλ Κάιντα», ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «κινδυνεύει να επιδεινωθεί η ανθρωπιστική κρίση που δέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας».
Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η περιοχή Αφρίν στη νόρεια Συρία είχε σταθεροποιηθεί πριν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας.
«Στην περιοχή του Αφρίν, είχαμε φτάσει σε σημείο όπου η ανθρωπιστική βοήθεια συνεχιζόταν απρόσκοπτα και οι πρόσυφες επέστρεφαν», ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, για να διευκρινήσει εν συνεχεία ότι «η τουρκική εισβολή διαταράσσει αυτή την προσπάθεια».
Ο ίδιος δήλωσε ότι η Τουρκία είχε «νόμιμες ανησυχίες για θέματα ασφαλείας», ακόμα και αν ο ίδιος επιβεβαίωσε την στρατηγική των ΗΠΑ στη Συρία.
«Είχαμε τις διαφωνίες μας με την Τουρκία, ωστόσο θεωρών ότι είναι καλύτερο για την Τουρκία, τους κούρδους και τους σουνίτες να έχουν τις ΗΠΑ σε θέση επιρροής απέναντι στην τρέχουσα κατάσταση και όχι τον Assad», καταλήγει ο Mattis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης