Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εργαστήριο» blockchain δημιουργεί η ρωσική Sberbank - Σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής

tags :
«Εργαστήριο» blockchain δημιουργεί η ρωσική Sberbank - Σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής
Η τεχνολογία Blockchain αντιμετωπίστηκε αρχικά με σκεπτικισμό από τις τράπεζες, αλλά τα πράγματα άλλαξαν δραματικά
Η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρωσία, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενός εργαστηρίου το οποίο θα εργαστεί σε αγορές blockchain.
Η τεχνολογία που διαχειρίζεται τη διαπραγμάτευση του bitcoin και άλλων cryptocurrencies είναι γνωστή για το λόγο αυτό, αλλά έχει πολλές άλλες χρήσεις.
"Η Sberbank έχει ανοίξει ένα εργαστήριο blockchain, το οποίο θα δοκιμάσει τις τεχνολογίες αιχμής, θα δημιουργήσει ιδέες για την ανάπτυξη λύσεων βασισμένων σε blockchain, θα δημιουργήσει πρωτότυπα προϊόντων, θα πραγματοποιήσει πιλοτικά έργα και θα εφαρμόσει εφαρμοσμένες επιχειρηματικές λύσεις για τον όμιλο Sberbank", αναφέρει η τράπεζα.
Η τεχνολογία Blockchain αντιμετωπίστηκε αρχικά με σκεπτικισμό από τις τράπεζες, αλλά τα πράγματα άλλαξαν δραματικά.
Η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα της εκκαθάρισης και του διακανονισμού, να κάνει τις διασυνοριακές πληρωμές ταχύτερες και φθηνότερες, να μειώσει σημαντικά τη γραφειοκρατία και να εκσυγχρονίσει τα συστήματα αναγνώρισης πελατών, όπως αναγνώρισαν πολλές τράπεζες.
"Η Blockchain μπορεί να αναδιαμορφώσει σημαντικά πολλά επιχειρηματικά πεδία που σχετίζονται με την χρηματοπιστωτική αγορά, καθώς και κλασικές δραστηριότητες της τράπεζας και των πελατών μας", δήλωσε ο Igor Bulantsev, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Sberbank και επικεφαλής της Sberbank CIB.
«Η κυριαρχία, η ανάπτυξη και η εφαρμογή των πιο υποσχόμενων τεχνολογιών είναι ένα σημαντικό στοιχείο της ανταγωνιστικότητάς μας ως τράπεζας και ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μέλλοντος μας ως τεχνολογικής εταιρίας .. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το blockchain βοηθά τους συνεργάτες της αγοράς να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά, ενώ συμβάλλει στο μέλλον του τραπεζικού κλάδου", ανέφερε ο Bulantsev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης