Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Airbus προτείνει στρατηγική συνεργασία στην Κίνα για να αυξήσει τις παραγγελίες του αεροσκάφους Α380

tags :
FT: Η Airbus προτείνει στρατηγική συνεργασία στην Κίνα για να αυξήσει τις παραγγελίες του αεροσκάφους Α380
Η Κίνα, η οποία είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά στον κόσμο, αναμένεται να ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως το μεγαλύτερη μέχρι το 2024
Η Airbus προσφέρει στην Κίνα βιομηχανική στρατηγική συνεργασία με την προϋπόθεση οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας να προβούν σε παραγγελίες του A380, του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο, το μέλλον του οποίου αμφισβητείται εκτός και αν κερδίσει νέους πελάτες, όπως γράφουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Ο Fabrice Brégier, ο απερχόμενος εκτελεστικός διευθυντής της Airbus, θα πραγματοποιήσει συζητήσεις σε πρώιμο στάδιο σχετικά με το θέμα, όταν θα επισκεφθεί την Κίνα τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο εμπορικής αποστολής που συνοδεύει τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron στην πρώτη κρατική επίσκεψή του στη χώρα.
Η Airbus προτείνει επίσης την αύξηση της παραγωγής στη  γραμμή συναρμολόγησης Tianjin, όπου παράγονται τέσσερα αεροσκάφη A320 το μήνα. 
Η παραγωγή θα μπορούσε να αυξηθεί στα πέντε, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η βρετανική εφημερίδα. 
Οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα, την ώρα που η ευρωπαϊκή εταιρεία αεροναυπηγικής ελπίζει να επιτύχει συμφωνία για την πώληση περίπου 100 αεροσκαφών στον κρατικό όμιλο China Aircraft Leasing Group κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, Macron
Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Airbus για την ενίσχυση της παρουσίας της στην Κίνα, όπου η ζήτηση για αεροσκάφη αναμένεται να ξεπεράσει τις δυτικές παραγγελίες σημαντικά την επόμενη δεκαετία.
Τόσο η Boeing όσο και η Airbus αυξάνουν τη βιομηχανική παρουσία τους στη χώρα σε μια προσπάθεια να επιτύχουν νέες παραγγελίες.
Η Κίνα, η οποία είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά στον κόσμο, αναμένεται να ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως το μεγαλύτερη μέχρι το 2024, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, την αεροπορική εταιρεία.
Η Airbus αναμένει ότι η επιβατική κίνηση στην Κίνα θα αυξηθεί κατά 6,9% ετησίως τα επόμενα 20 χρόνια, πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
H κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών προβλέπει ότι η Κίνα θα χρειαστεί περί τα 6.500 νέα αεροσκάφη μέχρι το 2036 και η χώρα αντιπροσωπεύει ήδη περίπου το 24% των παραδόσεων της Airbus. 
Ο Eric Chen, πρόεδρος της Airbus στην Κίνα, δήλωσε το 2017 ότι σύμφωνα με τις προσδοκίες για ταχεία αύξηση της επιβατικής κίνησης, οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες θα χρειαστούν μεταξύ 60 και 100 μεγάλα αεροσκάφη τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ωστόσο, η Airbus πούλησε μέχρι στιγμής πέντε μόνο στην China Southern, ενώ άλλες εταιρείες δείχνουν απρόθυμες για την παραγγελία ενός αεροσκάφους που μεταφέρει 500 με 800 επιβάτες, ανάλογα με τη διαμόρφωση.
Η Airbus πρέπει να επιτύχει επειγόντως νέες παραγγελίες για να διατηρηθεί η  γραμμή παραγωγής του A380, που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσχέρειες.
Ήδη μία παραγγελία 36 αεροσκαφών Emirates Airline ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει αντικείμενο έντονων διαπραγματεύσεων.
Η Κίνα έχει φιλοδοξίες να αναπτύξει τη δική της αεροναυπηγική βιομηχανία για να «σπάσει» το ολιγοπώλιο των Airbus και Boeing.
Μια βιομηχανική συνεργασία για το A380 θα μπορούσε να ενταχθεί σε αυτή τη στρατηγική δίνοντας στους Κινέζους πρόσβαση σε εργασίες στο superjumbo μέσω μίας μονάδας για την εγκατάσταση του εξοπλισμού της καμπίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης