Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Ιαπωνία): Σημειώνουμε σταθερή πρόοδο ώστε να τερματίσουμε τον αποπληθωρισμό

Abe (Ιαπωνία): Σημειώνουμε σταθερή πρόοδο ώστε να τερματίσουμε τον αποπληθωρισμό
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας ώστε να ενισχυθεί η παραγωγικότητα
Την πεποίθησή του ότι η οικονομία της Ιαπωνίας κατευθύνεται με σταθερούς ρυθμούς προς το τέλους του αποπληθωρισμού εξέφρασε σήμερα (4/1) ο πρωθυπουργός της χώρας, Shinzo Abe, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ενώπιον των δημοσιογράφων.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Abe, «με την ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης, η Ιαπωνία σημειώνει πρόοδο ώστε να ξεφύγει από τα 20 χρόνια αποπληθωρισμού», εμμένοντας στη δέσμευσή του να απαλλάξει οριστικά τη χώρα από τον αποπληθωρισμό.
Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας ώστε να ενισχυθεί η παραγωγικότητα και να αντιμετωπιστεί ο συρρικνούμενος πληθυσμός σε ότι αφορά την ηλικία εργασίας, εν μέσω μία γοργά γηράσκουσας κοινωνίας.
Σε παρόμοιο μήκος κύμματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, ο οποίος τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει «υπομονετικά» την τρέχουσα νομισματική πολιτική της για να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό.
Μάλιστα, ο Kuroda χρησιμοποίησε έναν παραλληρισμό για να επιβεβαιώσει την τρέχουσα στάση της τράπεζας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αντίθεση με το χίονι, η αποπληθωριστική νοοτροπία της Ιαπωνίας δεν πρόκειται να λιώσει εύκολα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης