Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες πρέπει να συμπεριληφθούν στη συμφωνία του Brexit

Davis (Βρετανία): Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες πρέπει να συμπεριληφθούν στη συμφωνία του Brexit
Ο βρετανός υπουργός Brexit εκτιμά ότι οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία χωρίς τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα συνιστά επιλεκτική στάση της Ε.Ε.
Την επιθυμία της Μεγάλης Βρετανίας να συμπεριληφθούν οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στην εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit εξέφρασε σήμερα (2/1) ο αρμόδιος υπουργός της χώρας, David Davis, παρά το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες έχουν αμφισβητήσει αυτό το σενάριο.
Ειδικότερα, ο Davis τόνισε ότι οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία η οποία δε θα περιλαμβάνει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας θα συνστικά «επιλεκτική στάση» από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις δηλώσεις του ευρωπαίου ομολόγου του, Michel Barnier, ότι δεν πρόκεται να υπάρξει σχετική συμφωνία.
«Εξετάζουμε την πλήρη εξέλιξη της οικονομικής συνεργασίας που υφίσταται σήμερα, καθώς και τον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να τη διατηρήσουμε με ελάχιστα πρόσθετα εμπόδια και τριβές», σημείωσε ο Davis, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι οι αρχές της εμπορικής συμφωνίας θα μπορούσαν να εφαρμοστούν επίσης και στις υπηρεσίες.
«Δεν πιστεύω ότι η ισχύς αυτής της συνεργασίας πρέπει να αλλάξει επειδή εγκαταλείπουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον είναι κατανοητό ότι αυτό συνεπάγεται συνεργασία και όχι απλώς λήψη αποφάσεων», τόνισε ο βρετανός υπουργός, για να επαναλάβει ότι «οι αρχές αυτές μπορούν να εφαρμοστούν και στο εμπόριο των υπηρεσιών επίσης».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ο Barnier είχε δηλώσει ότι δε γνωρίζει καμία εμπορική συμφωνία που να είναι ανοικτή στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, διευκρινίζοντας ότι η σχετική εξέλιξη αποτελεί συνέπεια «των κόκκινο γραμμών που επέλεξαν οι βρετανοί».
«Κατά την έξοδο από την ενιαία αγορά, οι βρετανοί χάνουν το διαβατήριο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών», υπογράμμισε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης