Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σε εξέλιξη» το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στην Πορτογαλία, σύμφωνα με την τρόικα

«Σε εξέλιξη» το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στην Πορτογαλία, σύμφωνα με την τρόικα
Το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στην Πορτογαλία βρίσκεται «σε εξέλιξη» σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τρόικας.
«Οι προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Γιούργκεν Κρέγκερ.
Η κυβέρνηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού Πέντρου Πάσους Κοέλιο υπέγραψε αυτήν την εβδομάδα συμφωνία σχετικά με τη μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου διάσωσης και η οποία προβλέπει ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας και διευκόλυνση των απολύσεων.
«Είμαστε ιδιαίτερα καθησυχασμένοι από το γεγονός ότι αυτή η συμφωνία, η οποία εφαρμόζει τις συστάσεις του προγράμματος βοήθειας, επιτεύχθηκε με την υποστήριξη των συνδικάτων» δήλωσε ο κ. Κρέγκερ, σημειώνοντας ότι «η συμφωνία συμβάλει άμεσα στη βελτίωση της εξωτερικής ανταγωνιστικότητας».
«Είμαστε σε καλό δρόμο για να κάνουμε αυτό το πρόγραμμα να πετύχει», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ράσμους Ρούφερ, προσθέτοντας ότι «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην αύξηση της δυναμικής της ανάπτυξης» της πορτογαλικής οικονομίας.
Εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο Χοσεΐν Σαμιέι «χαιρέτισε τις πορτογαλικές αρχές για την καλή αρχή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης