Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης στην Καμπούλ
Σύμφωνα με τις αρχές, η πλειοψηφία των θυμάτων από τις δύο επιθέσεις ήταν φοιτητές
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (28/12) το πρωί στο Αφγανιστάν, και συγκεκριμένα στα γραφεία του Πρακτορείου Ειδήσεων Afghan Voice και στο πολιτιστικό κέντρο Tebyan.
Όπως ανέφερε το κανάλι Αμάκ, το οποίο μεταδίδει ειδήσεις του Ισλαμικού Κράτους, τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο, πριν εισβάλουν σε αυτό οι βομβιστές αυτοκτονίας.
Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της επίθεσης είναι 40 νεκροί και 30 τραυματίες, ενώ μεγάλος αριθμός των θυμάτων ήταν φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονταν στο πρακοτρείο για να παρακολουθήσουν συζήτηση με αφορμή τη συμπλήρωση 38 ετών από την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη χώρα.
Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής στης Διεθνούς Αμνηστίας στη Νότια Ασία, Biraj Patnaik, «η φρικτή αυτή επίθεση υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αφγανοί πολίτες, οι οποίοι συνεχίζονται να στοχοποιούνται αδυσώπητα από τις ένοπλες ομάδες.
«Με την αφγανική πρωτεύσουσα να δέχεται χτύπημα για ακόμα μία φορά, κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι η Καμπούλ είναι ασφαλής», τόνισε ο Patnaik, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επιμένουν σε αυτή την επικίνδυνη μυθοπλασία, και επιστρέφουν με τη βία τους αφγανούς στη χώρα, θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο».
Σύμφωνα με διάφορους αξιωματούχους του στρατού, το Αφγανιστάν αποτελεί έναν από τους πολλούς κόμβους όπου δραστηριοποιείται ο ISIS μετά την απώλεια των εδαφών του σε Συρία και Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης